Se reia campania de depistare precoce a tuberculozei în Ilfov

Consiliul Județean Ilfov, în parteneriat cu Institutul de Pneumoftiziologie ,,Marius Nasta” și Asociația Română Anti-SIDA (ARAS), va organiza în localitatea Domnești, în data de 14 octombrie 2022 (intervalul orar 8:00-10:00), activități de depistare precoce (screening) a tuberculozei în cadrul grupurilor vulnerabile în județul Ilfov.

Acțiunea constă în deplasarea unui asistent medical/mediator sanitar, pentru efectuarea analizelor de prelevare spută, la Centrul Medico-Social Domnești pentru bolnavi cronici. Inițiativa se adresează persoanelor care nu au beneficiat anterior de astfel de servicii.

Accesul către serviciile medicale va fi completat de activități de informare, educare și conștientizare, desfășurate inclusiv prin intermediul medicilor de familie, la nivelul județului Ilfov, iar persoanele diagnosticate vor beneficia de activități de sprijin în vederea facilitării participării la tratament (ex. consiliere psihologică, plan de susținere individual personalizat, subvenții și alte servicii adaptate și necesare).

Acest proiect se înscrie în direcțiile principale de acțiune ale Consiliului Județean Ilfov, stabilite prin ,,Strategia de dezvoltare a serviciilor sociale din județul Ilfov 2018-2023”, privind accesul eficient al cetățenilor la servicii de prevenție, de urgență, de îngrijire și asistență, de recuperare/reabilitare sau alte servicii specializate de bună calitate, cât mai aproape de domiciliu.

Toate aceste activități se derulează în cadrul proiectului POCU/4.9/225/117426 „Organizarea de programe de depistare precoce (screening), diagnostic și tratament precoce al tuberculozei, inclusiv al tuberculozei latente”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020.

Pentru informații suplimentare se poate accesa pagina oficială a proiectului: https://screeningtb.ro/despre-screening/ sau se poate transmite un email la adresa contact@screeningtb.ro.

 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati