Se ridică chioșcurile abandonate sau fără autorizație din Sectorul 1. Cheltuielile vor fi suportate de proprietari – VIDEO

1
239
Foto: Facebook / Clotilde Armand

Primarul Clotilde Armand anunță că se ridică chioșcurile și gheretele abandonate, care nu sunt folosite sau cele care nu au autorizație valabilă. Edilul spune că acțiunea a început în urmă cu o săptămână, iar proprietarii chioșcurilor sunt cei care vor suporta cheltuielile pentru dezafectare.

Încă de săptămâna trecută au început să fie ridicate chioșcurile și gheretele abandonate, nefolosite sau cele pentru care proprietarii nu dețin autorizație de comercializare valabilă, explică edilul de sector.

Chioșcurile au ajuns să ocupe inutil domeniul public și au devenit un focar de infecție.

„O capitală europeană este incompatibilă cu prezența acestor construcții abandonate pe trotuare, sau, mai grav, pe spațiile verzi”, transmite Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

 

Armand a cerut inventarierea tuturor chioșcurilor și gheretelor

Înainte ca acestea să fie ridicate, edilul spune că a dispus inventarierea tuturor chioșcurilor și gheretelor din Sectorul 1. Astfel, a fost constată situația chioșcurilor și gheretelor: „Până în prezent, aproximativ 30 de astfel de construcții din Sectorul 1 se află în situația descrisă mai sus”, spune Primarul Sectorului 1.

Construcțiile vor fi ridicate sau dezafectate în regim de urgență.

După ce vor fi ridicate chioșcurile, domeniul public va fi adus la starea inițială, iar toate aceste cheltuieli cu dezafectarea construcțiilor vor fi recuperate de la proprietarii acestora, explică Clotild Armand.

Edilul spune că domeniul public al Sectorului 1 trebuie să aparțină bucureștenilor și trebuie folosit în interesul lor.

Atât acțiunea de inventariere a chioșcurilor, cât și eliberarea domeniului public de aceste construcții ilegale, vor continua, conchide Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

1 COMENTARIU

  1. Laudabila actiune. Conex acestui subiect, cu mult drag de flori si de miresmele lor, nu pot sa nu remarc abuzul nesanctionat vreodata al detinatorilor de chioscuri pentru flori (ca sa nu folosesc un singur cuvant !) si care, desi au autorizatie DOAR pentru suprafata de amprenta la sol a gheretei, ocupa cate doua treimi din trotuar, cu vase, vaze, ambalaje, bidoane, resturi vegetale, etc, in detrimentul circulatiei pietonale pe respectivele cai publice. Factorii responsabili din Primaria Sectorului 1 care emit aceste autorizatii au obligatia corelativa de a controla, in teren, respectarea suprafetei admise. Dar pe acestia, la randul lor, cine ii controleaza ? Consiliul Local ? Primarul ? Teama mi-e ca NIMENI NICIODATA. Competenta de constatare si aplicare de sanctiuni pe domeniul public al sectorului o detine POLITIA LOCALA. Pour les connsaisseurs ma opresc aici cu intrebarile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.