Se ridică documente de la City Insurance/ ASF: Unele din motivele deciziei de retragere autorizației sunt „șocante”

0
168

Anchetatorii ridică documente de la sediul central al City Insurance, într-un dosar de delapidare, spălare a banilor, fals şi abuz în serviciu.

Procurori și ofițeri de la Parchetul General au ridicat acte de la sediul central al City Insurance, compania pentru care Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut falimentul.

”În cursul zilei de astăzi, 23 septembrie 2021, procurorii din cadrul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică aParchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie procedează la ridicarea deobiecte şi înscrisuri de la sediul ”City Insurance SA”. Precizăm că ridicarea de obiecte şi înscrisuri se realizează în contextul instrumentării unui dosar penal având ca obiect săvârşirea infracţiunilor de delapidare, prev. de art. 295 Cod penal, bancrută frauduloasă, prev. de art. 241 Cod penal, spălare de bani, prev. de art. 49 din Legea nr. 129/2019, fals informatic, prev. de art. 325 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, fals în înscrisuri sub semnătură privată, prev. de art. 322 Cod penal, şi uzul de fals, prev. de art. 323 Cod penal”, a transmis Parchetul ICCJ.

Cel puțin trei plângeri penale au fost depuse în cazul companiei care era lider pe piața RCA, cu 3 milioane de polițe.

Astfel, actuala conducere a ASF a făcut o plângere în care a reclamat o serie de probleme legate de modul în care conducerea companiei de asigurări a respectat legislația. Plângerea viza în special împrumuturile făcute de companie la mai multe bănci din Elveția, despre care există suspiciuni că ar fi fictive. Ancheta se desfășoară in rem.

Mai sunt pe rol două dosare penale legate de City Insurance – o plângere la DNA legată de o favorizare a companiei de către fosta conducere a ASF și una la DIICOT, depusă de acționarii City față de cei care au gestionat afacerile din România ale companiei.

ASF: Unele din motivele deciziei de retragere autorizației sunt „șocante”

Daniel Apostol, directorul de comunicare al ASF, a declarat că azi va fi publicată în Monitorul Oficial decizia Autorității de a retrage autorizația de funcționare pentru City Insurance.

„Veți descoperi toate detaliile care au stat la motivarea acestei decizii, unele poate chiar șocante. Asigurăm publicul că ASF nu dorește decât respectarea legilor statului”, a spus el, potrivit Digi24.

„După publicarea acestor documente, toată opinia publică va lua la cunoștință faptele care au stat la baza deciziei de ridicare a deciziei de funcționare”, a precizat Apostol.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.