Se ridică mașinile abandonate sau fără stăpân din Sectorul 2

Poliția Locală pune în aplicare, la nivelul Sectorului 2, procedura privind aplicarea Legii nr. 421/2002, de identificare a vehiculelor fără stăpân sau abandonate pe domeniul public sau privat al municipalității, ca parte a activității zilnice, pe baza sesizărilor scrise sau verbale primite de la cetățeni sau a sesizărilor polițiștilor locali aflați în patrulare. 

După stabilirea calității de vehicul abandonat sau fără stăpân, se întocmește un proces verbal de constatare, se realizează planșe foto și se transmit somații proprietarilor, pentru a determina reabilitarea vehiculului în termen de 10 zile. În situația în care vehiculul nu este ridicat sau reabilitat, în termenul legal, se va proceda la ridicarea acestuia, în baza Dispoziției Primarului Sector 2. 

Poliția informează că:

– VEHICULUL FĂRĂ STĂPÂN este vehiculul de orice categorie, fără plăcuță de înmatriculare sau alte marcaje oficiale ori înmatriculate în străinătate, staționat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrative-teritoriale, al cărui proprietar sau deținător este necunoscut;

– VEHICULUL ABANDONAT este vehiculul de orice categorie, aflat pe domeniul public sau privat al statului ori al unităților administrative-teritoriale de cel puțin 6 luni, al cărui proprietar sau deținător legal este cunoscut, însă există indicii temeinice că acesta nu respectă condițiile legale pentru a circula pe drumurile publice. 

Doar în intervalul 20.03 – 24.03. 2021 au fost identificate 34 vehicule, ca fiind abandonate pe drumurile publice din Sectorul 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati