Se schimbă stațiile STB din Capitală. 18,6 mil. euro pentru 2.000 de adăposturi moderne

Direcția Transporturi din cadrul Primăriei București a început montarea primelor adăposturi noi, la 5 luni de la semnarea unui acord pentru modernizarea stațiilor de autobuz din București. Până la finalul anului vor fi schimbate 500, urmând ca în anii viitori să se ajungă la 2.000, scrie Libertatea.

Licitația pentru atribuirea acordului-cadru a fost lansată pe 3 octombrie 2019, iar contractul a fost încheiat pe 30 martie 2020.

”Am semnat în luna aprilie un acord cadru pe patru ani pentru modernizarea stațiilor STB, prin achiziția a 2.000 de adăposturi modulare și montajul acestora în stații de troleibuz si de autobuz. Achiziția a fost inițiată pentru a înlocui adăposturile de stații vechi, uzate moral și fizic, cu adăposturi noi cu instalație de iluminat LED, dotări cu mobilier urban și alte dotări suplimentare”, au declarat oficialii Primăriei.

Primele adăposturi, la Arcul de Triumf și la ”Charles de Gaulle”

Echipele de muncitori au ieșit deja pe traseu pentru modificarea adăporturilor vechi. Durata maximă a procesului de demontare-montare al unui adăpost modular pentru stații va fi de 72 de ore.

Foto: Libertatea.ro

”Le-am instalat în câteva ore. Au venit ambalate, noi a trebuie să tăiem cu flexul construcțiile vechi și să le facem lor celor noi. În perioada următoare o să vină și restul elementelor care trebuie instalate. Am înțeles că niște bănci, coșuri de gunoi, din astea… Nu știm prea multe noi, poate șefu”, a declarat unul dintre muncitorii implicați în lucrare.

”Am demarat luna trecută montarea primelor 500 de bucăți, iar termenul de finalizare este sfârșitul anului. Menționăm că pot fi amplasate între 1 și 6 adăposturi modulare în fiecare stație, în functie de spațiul disponibil și numărul de linii deservit”, au declarat reprezentanții PMB.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati