Se scumpesc apa potabilă și canalizarea în țară. În Ilfov, tarifele cresc cu 50% din decembrie

0
304
Pixabay

Românii sunt loviţi de noi scumpiri la utilităţi. După ce preţurile la energie electrică şi gaze au explodat, tarifele pentru apa potabilă şi canalizare cresc în mare parte din ţara! Operatorii reclamă costuri tot mai mari, scrie antena3.ro.

Tarifele pentru apă potabilă și canalizare cresc în toată țara. Operatorii reclamă costuri tot mai mari, inclusiv ca urmare a lucrărilor de modernizare a rețelelor de apă cu bani europeni.

În Bistrița-Năsăud, de la 1 ianuarie, operatorul local va scumpi serviciile cu 25% la canalizare și 15% la apă. În Brașov, apa s-a scumpit de la 1 august 2021. A fost o ajustare cu rata inflației, însă e posibil să urmeze și alte majorări.

Dar la Oradea, de exemplu, preţul apei nu se modifică în acest an. Compania de apă locală susține că are cele mai mici tarife din țară, doar 3,87 lei pentru apa potabilă, 2,66 lei pentru apa uzată și 50 de bani pentru apa pluvială. Cu TVA inclus.

În Ilfov, lângă București, apa potabilă se scumpește din decembrie cu 50 la sută, iar canalizarea cu sută la sută. Spre exemplu, localnicii din Balotești trebuie să achite 4 lei și 43 de bani în loc de 3 lei pe metrul cub de apă potabilă. Și 4,71 lei față de de 2,33 lei pentru apa uzată. Fără TVA.

Conducerea Apă Canal Ilfov anunță că majorările sunt necesare pentru a acoperi investiile facute, costurile cu furnizorii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.