Se va deschide încă un târg de Crăciun în București, cu produse tradiționale

Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) organizează „Târgul de Crăciun”, în perioada 19-22 decembrie 2023, în curtea instituţiei, cu sprijinul Asociaţiei Produs de Cluj şi cu participarea membrilor Federaţiei Naţionale a Producătorilor de Produse Tradiţionale din România (FNPPTR).

  • Expozanţii vor oferi consumatorilor produse tradiţionale din toate regiunile ţării şi bucate specifice Crăciunului, precum: brânză, smântână, caşcaval, telemea, brânză de burduf, caş, cârnaţi de porc, slănină afumată, caltaboş, jumări, cârnaţi de casă, lebăr, tobă de casă, jambon afumat, muşchi afumat, cozonac, prăjituri, siropuri, gemuri, dulceţuri din fructe, băuturi spirtoase etc.

Totodată, vizitatorii vor avea posibilitatea de a-şi procura produse recunoscute pe scheme de calitate europene (IGP): Magiun de prune Topoloveni, Telemea de Sibiu şi Plăcinta dobrogeană.

De asemenea, se vor putea regăsi produse din sistemul agriculturii ecologice din România, precum legume, dar şi diferite sortimente de miere şi produse ale stupului.

Producătorii din arealul zonei montane vor aduce diverse preparate din păstrăv, dulceţuri, gemuri, sucuri, siropuri, zacuscă, tocană din legume şi fructe deshidratate, iar din fermele vegetale vor fi aduse legume şi fructe de sezon, ulei de floarea soarelui presat la rece şi diverse produse obţinute din lavandă.

De asemenea, meșterii populari vor oferi spre vânzare diverse creații pentru cei aflaţi în căutare de cadouri.

Târgul de Crăciun din curtea MADR va fi deschis din 19 până pe 21 decembrie 2023 între orele 9:00-19:00, iar în ultima zi, 22 decembrie 2023, programul va fi de la ora 9:00 până la ora 14:00.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati