Sebastian Burduja a lansat forumul ”România Viitorului”, o expoziție de prezentare a rezultatelor activității de cercetare, dezvoltare și inovare

Ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID), Sebastian Burduja a lansat miercuri la Universitatea Politehnica București, Forumul ” România Viitorului”, un eveniment în premieră.

Alături de Sebastian Burduja la eveniment au participat și premierul Nicolae Ciucă, miniștrii Educației, Economiei, Investițiilor și Proiectelor Europene, precum și reprezentanți ai Comisiei Europene, Băncii Mondiale și Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est.

Evenimentul a avut în centru o expoziție de prezentare a rezultatelor activității de cercetare, dezvoltare și inovare, precum și o sesiune de paneluri și discuții din zona cercetării și antreprenoriatului.

”În cadrul expoziției, au fost reprezentate și au avut stand-uri 38 de institute de cercetare, 2 universități, 22 de start-up-uri de la RubikHub și 8 firme cu activitate în domeniile cercetării și inovării, realizându-se astfel un schimb de cunoștințe, experiență și practici în vederea dinamizării interacțiunii la nivelul ecosistemelor de inovare românești” a scris Sebastian Burduja pe Facebook.

Foto: Facebook / Sebastian Burduja

De asemenea premierul Nicole Ciucă a felicitat MCID și a punctat faptul că evenimentul trebuie să aibă continuitate: ”Rezultatele cercetării românești sunt apreciate la nivel mondial, în domenii de top: aerospațial, fizică nucleară, chimie, biologie, medicină și multe altele. Sunt domenii cu tradiție de excelență românească, iar toate aceste eforturi vor fi cu adevărat desăvârșite numai atunci când cercetarea va avea un impact concret în economia reală și rezultate palpabile în creșterea calității vieții românilor. Iată de ce evenimentele precum Forumul > nu trebuie să rămână singulare, ci trebuie să fie parte din efortul continuu al ministerului și al Guvernului de a pune la aceeași masă institutele de cercetare, universitățile și mediul privat” a încurajat primul-ministru inițiativa.

MCID a creat o și o platformă online dedicată acestui proiect: ” Este foarte important ca rodul cercetării, rodul minților strălucite românești să se manifeste în economia reală, să genereze dezvoltare, locuri de muncă, salarii mai mari, un trai mai bun pentru toți românii. Acest eveniment, România Viitorului, nu este un cadru singular, el va continua și în mediul online printr-o platformă digitală pe care o lansăm astăzi, platforma www.romaniaviitorului.ro, care practic conectează organizațiile de cercetare cu mediul privat românesc. Avem, încă o dată, tot ceea ce ne trebuie, trebuie să multiplicăm exemplele de bună practică și succesul cercetărilor românești și să le ducem în mediul privat, să generăm dezvoltare economică”, a precizat ministrul Sebastian Burduja.

Pentru că inițiatorii ”România Viitorului” și-au propus și extinderea rolului regiunilor în ansamblul sistemului de cercetare, dezvoltare, inovare, în contextul evenimentului, Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est a organizat o sesiune Demo Day în cadrul căreia start-up-uri românești au prezentat produse și servicii inovatoare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati