Sebastian Burduja: „Avem stocurile de gaze la 103%, am făcut acest supraplin, ar trebui să trecem iarna în condiţii foarte bune şi doar cu gaz românesc”

0
166
Pixabay

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, afirmă că autorităţile au făcut ”supraplin” în ceea ce priveşte stocurile de gaze pentru iarna aceasta, el arătând că s-au înmagazinat 3,3 miliarde de metri cubi. Conform ministrului, într-o iarnă ”normală”, cu cel mult două episoade de ger pe lună, România nu va avea probleme, potrivit news.ro.

”Situaţia sistemului electroenergetic naţional este corectă în momentul de faţă: avem stocuri de cărbune în parametri normali, suntem pregătiţi, avem gradul de umplere pentru lacurile de acumulare undeva la 74 spre 75%, avem stocurile de gaze la 103%, am făcut acest supraplin, depăşim capacitatea normală, deci ar trebui să trecem iarna în condiţii foarte bune şi doar cu gaz românesc. Asta înseamnă că, în baza a ceea ce avem stocat, undeva la 3,3 miliarde de metri cubi plus producţia pe timp de iarnă, ceea ce Romgaz face, vom fi în bună ordine pentru iarna aceasta”, a afirmat Sebastian Burduja, marţi seară, la TVR Info.

Conform ministrului, au fost făcute investiţii în sistemul de stocare a gazelor din România, iar acestea vor continua.
”Chiar în limita unor disponibilităţi, atunci când fraţii de peste Prut cu prioritate ne vor solicita ajutorul, vom fi acolo pentru ei, aşa cum am fost şi în iernile trecute”, a spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.