Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, se află în vizită de lucru în SUA

0
146

În perioada 2-8 februarie 2023, Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, se află în vizită de lucru în SUA pentru a discuta despre stadiul proiectelor agreate la vizita anterioară din luna noiembrie 2022.

Vizita din SUA reprezintă un potențial factor de dezvoltare în ceea ce privește proiectul strategic al laserului de mare putere de la Măgurele.

Delegația condusă de ministrul Sebastian Burduja a avut o vizită la noul birou special pentru tehnologii emergente din cadrul Departamentului de Stat al SUA și la Departamentul de Energie.

De asemenea, Sebastian Burduja a avut o întâlnire la sediul Lockheed Martin Corporation, unde a discutat despre proiectele care vizează cercetarea, industria aerospațială și proiecte de viitor în care se pot implica cercetătorii și inginerii români. Acesta a participat la o discuție cu Robert D. Atkinson, fondatorul și președintele Fundației pentru Tehnologia Informației și Inovării și înalți-reprezentanți ai Atlantic Council. Aceștia au discutat despre poziționarea și oportunitățile României privind noul context de securitate.

Totodată, ministrul a avut și o întrevedere cu echipa de conducere a companiei VMware, furnizor global de tip cloud. În cadrul discuțiilor, au fost punctate teme importante precum cloud-ul guvernamental și posibile investiții în România.

Programul demnitarului a inclus întâlniri şi vizite la două instituții americane axate pe inovare, cu sprijinul echipei Băncii Mondiale: Small Business Administration și Virginia Innovation Partnership Corporation, o întrevedere cu Barbara McQuiston, coordonatoarea Acceleratorului de Inovație al NATO, discuții cu reprezentanții Amazon unde aceștia au prezentat propriile soluții privind proiectul de cloud guvernamental și o întrevdere cu E.S. Don Graves, ministrul adjunct al economiei, în cadrul căreia au fost abordate teme precum soluțiile pentru creșterea schimburilor comerciale, în special în sectorul IT&C.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.