Sebastian Burduja (PNL): În realitatea din Sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ

0
181
Foto: Facebook / Sebastian Burduja

Liderul PNL Sectorul 1, Sebastian Burduja, o critică pe Clotilde Armand că a convocat o şedinţă de consiliu pentru a aproba fără consultare un proiect ce ar diminua frecvenţele de măturat, spălat şi stropit: „În realitatea din Sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ. Noi, PNL, alegem normalitatea”.

Consilierii Sectorului 1 au fost convocați aseară, de îndată, într-o ședință de Consiliu Local, una dintre propuneri fiind un proiect de HCL ce ar diminua frecvențele de măturat, spălat și stropit în Sectorul 1. În plină pandemie și contrar regulamentului valabil la nivel municipal privind frecvențele (HGCMB nr. 345 din 13.08.2020). Fără nicio consultare, fără niciun studiu de impact, fără nicio evaluare a legalității.

Conform sursei citate, un alt proiect tot pe acest subiect priveşte exercitarea „dreptului de control” al Consiliului Local al Sectorului 1 privind prestarea serviciului public de salubrizare. Dar Legea 101/2006 deja prevede controlul cantităţii şi calităţii serviciului de utilitate publică, în timp ce controlul financiar-fiscal se exercită de către alte instituţii (Curtea de conturi, ANAF etc.), conform legii. Din nou, niciun dialog şi niciun analiză asupra implicaţiilor juridice, mai arată comunicatul de presă al PNL.

„Toate acestea în timp ce sectorul are probleme cu adevărat importante şi în timp ce curăţenia este prioritate zero pentru orice administraţie locală. E suficient să aruncăm o simplă privire în jur. La doar câţiva kilometri, în celelalte sectoare ale Capitalei. Ciprian Ciucu, primarul sectorului 6, derulează o amplă campanie de curăţenie, aducând pentru prima dată ADP, Poliţia Locală, operatorul de salubritate şi aparatul primăriei împreună pentru acelaşi obiectiv – o comunitate curată. La Sectorul 2, Radu Mihaiu a început curăţenia în oraş de la sfârşitul lunii februarie. Şi în celelalte sectoare sau oraşe din ţară se spală străzi, se adună gunoaie, se plantează pomi. Pe scurt, ce ar trebui să facă orice primar gospodar la început de primăvară. Ce face şi fiecare om gospodar în casa lui, în această perioadă: curăţenie”, potrivit documentului de presă.

„În realitatea din sectorul 1, scandalurile se ţin lanţ, dar problemele cetăţenilor nu se rezolvă aşa. Noi, PNL, alegem normalitatea. Curăţenia oraşului este prioritară. La fel şi respectarea legii. Ar fi fost mai logică o convocare de îndată a unei şedinţe pentru rezolvarea problemei grădiniţei de hipoacuzici din Sectorul 1, ai cărei copii cu nevoie speciale fac scoală online…pentru că timp de 6 luni primarul nu a putut să găsească nicio soluţie. A avut alte priorităţi. Nu ne lăsăm păcăliţi, nici intimidaţi. Am văzut cu toţii, ani la rând, încercările unor politicieni de a-şi ascunde incompetenţa în spatele circului. O administraţie profesionistă şi serioasă face administraţie, nu politică. Gata cu scandalurile, gata cu campania electorală. Astăzi, consilierii PNL Sector 1 vor vota pentru curăţenie şi pentru respectarea legii. Mai simplu de atât nu se poate”, a declarat Sebastian Burduja, preşedinte PNL Sector 1, potrivit sursei menţionate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.