Sebastian Burduja preia interimatul la ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu

Sebastian Burduja va prelua interimatul la ministerul Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu, a transmis, vineri dimineața, purtătorul de cuvânt al Guvernului.

Potrivit Constituției, interimatul poate fi exercitat pe o perioadă de cel mult 45 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Cărbunaru, a anunțat că Sebastian Burduja va conduce pentru o perioadă scurtă de timp Ministerul Educației.

În prezent, Burduja este ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării.

Sorin Cîmpeanu a anunțat joi seara că demisionează din funcția de ministru al Educației, pe fondul unor acuzații lansate de presă cu privire la un presupus plagiat într-o lucrare științifică.

Premierul a anunțat, la scurt timp, că acceptă demisia și că urmează consultări în PNL pentru propunerea noului ministru al Educației.

„Am acceptat astăzi demisia domnului Sorin Câmpeanu din funcția de ministru al educației. Îi mulțumesc pentru colaborarea de până acum și pentru proiectele demarate în beneficiul sistemului de educație.

În continuare, România are nevoie de stabilitate și coerență pentru a putea implementa reforma durabilă pe care ne-o dorim cu toții pentru învățământ. Urmează să ne consultăm în Partidul Național Liberal și în cadrul coaliției de guvernare și să validăm, cu celeritate, propunerea pe care o voi înainta domnului președinte al României, Klaus Iohannis, pentru funcția de ministru”, a scris Ciucă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati