Secretarul de stat Florin Lixandru: Am avut o discuţie cu doamna ministru urmare a postării care reprezintă poziţia PSD. Nu am exprimat o nemulţumire, am exprimat poziţia potrivit căreia este nevoie de dezbatere

Secretarul de stat din Ministerul Educaţiei Florin Lixandru afirmă că poziţia exprimată de el pe Facebook la adresa proiectului Legilor Educaţiei reprezintă poziţia PSD. El susţine că partidul nu vrea întârzierea adoptării acestor acte şi nu doreşte să aducă ”prejudicii de imagine niciunei persoane”.

”Am avut o discuţie cu doamna ministru în dimineaţa acestei zile, urmare a postării pe care eu am făcut-o aseară, postare care reprezintă poziţia Partidului Social Democrat vizavi de pachetul legilor educaţiei. Practic, din punctul nostru de vedere, noi considerăm că aceste legi de maximă importanţă pentru societatea românească ar trebui să fie suficient de bine dezbătute cu toţi factorii interesaţi şi apoi luată o decizie. (…) Nu am exprimat o nemulţumire, am exprimat poziţia potrivit căreia este nevoie de dezbatere, am menţionat câteva aspecte pe care noi, Partidului Social Democrat, le considerăm esenţiale în acest pachet legislativ şi, totodată, am menţionat câteva puncte care ar trebui să fie discutate în urma prezentării proiectelor de legi”, a declarat Florin Lixandru, miercuri seară, la B1 Tv.
El a explicat că a prezentat, în postarea sa, câteva ”puncte care comportă discuţii”, el subliniind că nu a spus că acele puncte sunt ”plusuri sau sunt minusuri”.
Întrebat dacă, din motive de imagine, PSD şi-a propus să întârzie adoptarea legilor educaţiei, care sunt legate de proiectul ”România Educată” al preşedintelui Kaus Iohannis, social-democratul a răspuns: ”Nu ne dorim întârziere, dorim o dezbatere”.
”Am spus că este timp pentru a realiza această dezbatere, nu trebuie să ne grăbim, pentru că vorbim de nişte legi extrem de importante şi atunci este foarte bine să analizăm şi să luăm în coaliţie decizia cea mai bună astfel încât acest pachet legislativ să fie unul aplicabil şi în concordanţă cu tendinţele actuale ale societăţii în care trăim. Nu ne dorim să întârziem, nu dorim să punem piedici nimănui, nu dorim să creăm prejudicii de imagine niciunei persoane. Aceasta a fost poziţia”, a spus secretarul de stat Florin Lixandru.
El a susţinut că Ligia Deca ”a fost transparentă” în cea ce priveşte proiectele legislative şi că acestea au fost trimise partenerilor sociali şi celor implicaţi în procesul de învăţământ.
”Sunt convins că vor fi făcute publice aceste documente”, a mai spus oficialul Ministerului Educaţiei.
Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, i-a retras atribuţiile delegate secretarului de stat Florian Lixandru, după ce acesta a criticat public proiectele de legi înaintate de ministru partidelor şi a cerut dezbatere amplă, Lixandru precizând într-o postare pe Facebook că decizia este urmare a unui ”delict de opinie”. El reia afirmaţiile în care prezintă punctul de vedere al PSD referitor la legile educaţiei.
Secretarul de stat Florian Lixandru ar urma să primescă alte atribuţii de la ministrul Educaţiei, Ligia Deca, afirmă surse politice. Totodată, Deca ar urma să discute cu echipa sa de la minister ca mesajul să fie unul unitar, cel agreat în coaliţie.
Sursa: News.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati