Secretarul general al PSD București, despre transportul public din Capitală: ”Când vrei performanță trebuie să găsești solutii să mărești bugetul, nu să îl micșorezi cu 300 de milioane pe an”

Alexandru Hazem Kansou, secretar general al PSD București, a participat la lucrările Consiliului Sindicatului Transportatorilor din București, cel mai mare sindicat din Capitală, unde a discutat despre problemele transportului bucureștean. Acesta atrage atenția că ”atunci când vrei că ai cat mai puține probleme de siguranță a traficului” trebuie sa găsești solutii să mărești bugetul pentru piese, consumabile, și nu să îl micșorezi cu 300 de milioane pe an ”fără niciun argument fezabil”. 

Liderul PSD a vorbit cu sindicaliștii despre realizările legate de transportul bucureștean în mandatul fostului primar Gabriela Firea, printre care contractul colectiv de muncă, ”unul dintre cele mai bune contracte semnate între administrație si sindicat” prin care partidul a dovedit ca a pune „oamenii pe primul loc” nu este doar o lozincă.

”Am fost onorat sa fiu invitat la lucrările Consiliului Sindicatului Transportatorilor din București, cel mai mare sindicat din București. În cadrul discuțiilor s-a făcut si o scurtă trecere în revistă a realizărilor legate de transportul bucureștean în mandatul doamnei Primar General Gabriela Firea.

Am reamintit de înnoirea parcului de autobuze prin achiziționarea a 400 de autobuze euro 6 și 130 de autobuze hybrid. Semnarea contractului pentru achiziționarea celor 100 de tramvaie, linia unică, scoaterea din imobilizare a peste 300 de vehicule, moedernizarile de la URAC, extinderile așteptate de locuitorii cartierelor: Greenfield, Henri Coandă, Postalionului și multe altele.

Am discutat și despre contractul colectiv de muncă, unul dintre cele mai bune contracte semnate între administrație si sindicat prin care am dovedit că pentru noi a pune „oamenii pe primul loc” nu este doar o lozincă.”, a scris acesta pe Facebook.

Kansou: Când vrei că ai cat mai puține probleme de siguranță a traficului trebuie sa găsești solutii să mărești bugetul

Alexandru Hazem Kansou spune că nu trebuie să uităm că vehiculele sunt manevrate de oameni și că ”atunci cand discuți despre mărirea flotei si a prestației trebuie sa te gândești sa angajezi oameni, nu sa disponibilizezi”.

Acesta atrage atenția că ”atunci când vrei că ai cat mai puține probleme de siguranță a traficului” trebuie sa găsești solutii să mărești bugetul pentru piese, consumabile, și nu să îl micșorezi.

”Când vrei performanță și să ai cat mai puține probleme de siguranță a traficului trebuie să găsești solutii să mărești bugetul pentru piese, consumabile, nu să îl micșorezi cu 300 de milioane pe an fără niciun argument fezabil ci doar pentru ca asa au vrut negociatorii politici de la USR si PNL.”, a precizat secretarul general al PSD.

La final liderul socialist-democrat i-a felicitat pe partenerii sindicali pentru ”efortul și toată munca pe care o depun în folosul cetățenilor” și i-a asigurat de ”întreg sprijinul nostru.”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati