Secția ATI de la Spitalul Foișor, evacuată de urgență. Pacienții, diagnosticați cu germeni multirezistenți

Secția de ATI de la Spitalul de Ortopedie Foișor din Capitală a fost evacuată pentru nebulizare. Asta după ce o parte din pacienți au fost diagnosticați cu germeni multirezistenți.

Decizia a fost luată de reprezentanții unității medicale, care afirmă că germeni au fost descoperiți inclusiv la pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale, scrie ziare.com.

Spitalul Foișor are în total 28 de paturi ATI, dintre care două alocate pentru pacienți COVID-19. Spitalul nu a precizat câți pacienți erau internați în secția ATI la momentul evacuării.

Pacienții evacuați au fost „izolați și tratați în condiții de maximă atenție”

„Din motive de suprasolicitare a circuitelor de siguranță în rezolvarea unor pacienți cu patologie septică severă, în stare gravă, cu germeni multurezistenți – inclusiv pacienți internați sau pozitivați COVID-19 în cursul tratamentelor chirurgicale – s-a impus necesitatea (rezolvată în acest moment) evacuării ATI pentru nebulizare virucidă și bactericidă și derulării unor operațiuni specifice – curățenie înaltă și renebulizare de același tip. A fost evacuată de urgență reanimarea – secția ATI pentru aceste intervenții absolut necesare menținerii siguranței actului medical”, arată o informare a spitalului.

Pacienții evacuați au fost „izolați și tratați în condiții de maximă atenție și siguranță, în acest moment cei care erau pozitivi COVID-19 fiind deja externați”, mai spune sursa citată.

La Spitalul Foișor au fost oprite internările pacienților care nu reprezintă urgențe medicale, în acord cu decizia anunțată zilele trecute de Raed Arafat.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati