Secţia de Poliţie nr. 7 nu face față infracțiunilor din Sectorul 2, așa că Piaţa Colentina-Cremeniţa ar putea deveni secţie de poliție

Pentru siguranța locuitorilor din Sectorul 2, autoritatea locală transformă Piaţa Colentina-Cremeniţa într-o nouă secţie de poliție, potrivit unei postări pe Facebook. 

Mai exact, este vorba de un teren cu o suprafaţă de 3.432 de mp şi o construcţie în suprafaţă de 1.344 mp. Valoarea totală a imobilului este de 8.000.295 lei.

Pentru ca noua secţie de poliţie să fie funcţională este necesar să fie schimbată destinaţia imobilului, iar PS2 să îl treacă în administrarea Direcţiei Generale de Poliţiei Municipiului Bucureşti. Astfel, au fost făcute demersurile necesare pentru a obţine acordul Primăriei Capitalei.

  • ”Creştem gradul de siguranţă şi ordine publică de la nivelul comunităţii Sectorului 2 prin înfiinţarea unei noi secţii de poliţie pe str. Cremeniţa nr. 13-15, unde în prezent se află Piaţa Colentina-Cremeniţa. Aici va funcţiona o secţie de poliţie naţională, cu poliţişti din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI)”, arata sursa citată.

Secţia de Poliţie nr. 7 a devenit una dintre cele mai aglomerate secţii din Capitală

Demersul este necesar în contextul în care Secţia de Poliţie nr. 7 a devenit una dintre cele mai aglomerate secţii din Capitală, după numărul de infracţiuni sesizate. Numeroase conflicte şi infracțiuni au loc în special în zonele Tei Toboc, Baicului, Plumbuita şi Andronache, zone cu un nivel socio-economic mai scăzut.

În aceste zone numărul sesizărilor este în creştere, în special în ceea ce priveşte infracțiunile contra persoanei şi furtul din locuinţe.

”Astfel, pentru siguranţa comunităţii noastre, vom permite Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti să folosească gratuit, pe termen limitat, spaţiul pe care acum se află Piaţa Colentina-Cremeniţa”, transmite sursa citată.

Primăria precizează că Piaţa Colentina are în prezent o activitatea scăzută, în ciuda eforturilor Administraţiei Pieţelor de a găsi producători şi comercianţi interesaţi să închirieze tarabele şi alveolele disponibile, motiv pentru care a fost necesar să-i fie găsită o altă utilitate.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati