Secţie nouă de detenţie cu 196 de locuri, amenajată la Penitenciarul Rahova

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat, luni, că o nouă secţie de detenţie cu 196 de locuri, amenajată conform standardelor europene, a fost finalizată şi urmează să fie dată în folosinţă la Penitenciarul Rahova, potrivit Agerpres.

„La penitenciarul din Rahova sunt în prezent circa 1.300 de persoane private de libertate. A fost finalizată o nouă secţie de deţinere cu 196 de noi locuri de cazare, care a fost amenajată conform standardelor europene. (…) Sunt destinate persoanelor care execută pedepse privative de libertate în regim semideschis şi deschis şi, de asemenea, selecţionate să desfăşoare activităţi lucrative la diverse puncte de lucru.

Este rezultatul unor lucrări foarte bune la camerele de deţinere din cadrul unei secţii a penitenciarului şi, în acelaşi timp, de transformare a unor ateliere de producţie în spaţii de deţinere”, a declarat Gorghiu, într-o conferinţă de presă, la Penitenciarul Rahova.

Valoarea totală a investiţiei a fost de peste un milion de lei.

„Ce a presupus această lucrare făcută de colegii noştri din Penitenciarul Rahova? A presupus înfiinţarea unui număr de 108 locuri noi de cazare şi de modernizare a încă 88 de locuri. Valoarea totală a acestei lucrări de investiţii a fost de 1.028.997 lei cu TVA, iar obiectivul este în prezent realizat. Înţeleg că data de 1 noiembrie va fi cea de la care vom pune în folosinţă aceste noi locuri de deţinere”, a menţionat Alina Gorghiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati