Secțiile de oncologie și neurochirurgie, mutate în noul spital construit de Asociația „Dăruiește Viață”

Spitalul construit de Asociația „Dăruiește Viață” din donații pentru copiii cu probleme oncologice este gata. Este cea mai vie dovadă că societatea civilă începe să devină o forță în România.

Asociația nu se oprește, însă aici. Va construi un nou spital pentru a muta în el toate secțiile de la „Marie Curie”. Așadar, este nevoie de ajutorul

Pentru acești copii, care stau cu lunile pe patul spitalului, nu există spațiu de joacă, un loc în care să uite de suferință, să copilărească.

Mihaela Smărăndoiu, medic: „Copiii aceștia au nevoie de spațiu, de condiții mult mai bune, au nevoie de un loc de joacă, au nevoie de mult mai mult decât putem oferi pe această secție”.

nostru, al tuturor, în special al firmelor, care pot direcționa 20% din impozitul pe profit către această cauză.

Un pat de spital e întregul univers al Danielei, o mână de om, aruncată aici de o boală cu nume lung și complicat. Pe acest pat își strânge la piept păpușile, aici mănâncă, se roagă și doarme, își alină suferința, tot aici se joacă. N-a împlinit încă trei ani. S-au împlinit, însă opt luni de când s-a mutat în spitalul „Marie Curie”. Tot pe acest pat, noaptea, mama își face loc la picioarele ei.

Salonul 516 are trei paturi. De multe ori, aici sunt trei copii și trei adulți, pe un spațiu de doar câțiva metri. Vecina de suferință a Danielei stă ascunsă după un urs imens. Împart același loc și aceeași poveste tristă.

Geamul salonului dă fix către un perete scorojit și gri. Secția de oncologie are 30 de patruri, 30 de copii și 30 de adulți, care îi veghează și au acces la doar două toalete și un duș.

Tatăl Danielei e mai tot timpul pe drumul dintre casa din Bacău și spitalul din București.

Andrei Bătrânul, tatăl Danielei: „Medicul mi-a spus ‘Luați loc, vă rog, fetița dumneavoastră o să moară’”.

Tratamentul a dat rezultat și Daniela e mai bine. Pentru prima dată, tatăl a pășit în noul spital contruit de Asociația „Dăruiește Viață”, lângă spitalul „Marie Curie”.

Noul spital e gata. Acum se instalează mobila și se fac ultimele finisări. Aici vor fi mutate secțiile de oncologie și neurochirurgie din actualul spital, aici sunt cinci sali de operație, de radio terapie, camere sterile, spații pentru mame și personalul medical.

Alex Dima: Așa arată un spital demn de secolul în care trăim. Saloane cu maximum două paturi, cu toaletă și duș. Saloane în care pacienții au confort și intimitate. Foarte important sunt paturi pentru părinții care stau la căpătăiul copiilor, să nu mai doarmă în același pat cu pruncul sau la picioare lui, sau pe un scaun. Dorm pe aceste paturi. Este un confort minim, dar care face parte din calea spre vindecare”.

Spitalul e acum în probe, se iau aproabari pentru funcționare și va fi donat statului, pentru ca toți pacienții să beneficieze de tratament gratuit. Asociația „Dăruiește Viață” va rămâne în echipa care va conduce acest loc și povestea merge mai departe. Asociația va construi un nou spital în care vor fi mutate toate secțiile din spitalul vechi. Așa că, e nevoie de ajutor!

Oana Gheorghiu, vicepreședintele Asociației „Dăruiește Viață”: „Companiile pot să direcționeze 20% din impozitul pe profit către Asociația „Dăruiește Viață”, iar anul ăsta e un an special, companiile pot să direcționeze și impozitul pe profit rămas nerepartizat pe 2021, depunând o declarație până la 21 decembrie”.

sursa: stirileprotv.ro

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati