Sector 1: Bucureștenii sunt invitați la “Concertul de Crăciun” care va avea loc la Catedrala Sfântul Iosif

Bucureștenii sunt așteptați luni, 19 decembrie, la ora 20.00, la ”Concertul de Crăciun VENITE ADOREMUS” – Concert inaugural al Orchestrei ANIMA a Catedralei Sfântul Iosif din București.

Consiliul Local Sector 1 a aprobat astăzi finanțarea și realizarea acestui eveniment în parteneriat cu Arhiepiscopia Romano-Catolică București.

Concertul se va desfășura în Catedrala Sfântul Iosif, lăcaș de cult din Sectorul 1, care face parte din circuitul catedralelor de importanță istorică din România și din lume, fiind bine-cunoscut faptul că această biserică este unul dintre cele mai vizitate obiective religioase și turistice din București, din România și din Europa.

Atmosfera va fi întreținută de programul deosebit de spectacole realizate de către 26 de artiști instrumentiști, trei soliști, 17 coriști și un dirijor, iar invitatul special va fi maestrul Gheorghe Zamfir, acompaniat de organistul Eduard Antal.

Catedrala va fi decorată cu instalații luminoase spectaculoase și obiecte de decor specifice sărbătorilor de iarnă. Cu acest prilej, se va scrie prima pagină a unicului proiect din România dedicat muzicii sacre.

Programul, care va include pagini din creația marilor compozitori care au dat naștere și repertoriului sacru, precum Mozart, Händel, Vivaldi, Saint-Saëns, Bizet, va fi unul dedicat acestei sărbători, prin Cuvântul vorbit și cântat. Această manifestare va fi însoțită de Corul Catedralei, care deține voci atent selectate, astfel încât să poată răspunde oricărui repertoriu dedicat muzicii sacre.

Toți membrii acestei formații vocale sunt studenți ai Universității Naționale de Muzică din București.

Intrarea la acest eveniment este gratuită.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati