Sector 1: Bugetul pe 2022 nu a fost adoptat din lipsă de cvorum

Bugetul pe anul acesta al Sectorului 1 nu a fost adoptat în şedinţa Consiliului Local de marţi din lipsă de cvorum, după ce consilierii social-democraţi şi liberali au părăsit reuniunea, în replică primarul Clotilde Armand susţinând că aceste două grupuri politice au lăsat fără ajutor 800 de refugiaţi din Ucraina.

„PNL şi PSD Sector 1 au lăsat astăzi fără ajutor şi fără hrană 800 de refugiaţi din Ucraina care sunt găzduiţi de către Primăria Sectorului 1. Consilierii social-democraţi şi liberali au părăsit sala de consiliu atunci când trebuiau să voteze proiectul de buget pe anul 2022. Le-am propus să alocăm 2 milioane de lei fondului de rezervă bugetară, iar din aceşti bani să finanţăm cheltuielile de cazare, materiale igienico-sanitare, hrană, îngrijirea medicală a refugiaţilor din Ucraina. Consilierii liberali şi social-democraţi au părăsit sala în momentul votării proiectului bugetului general centralizat pe anul 2022. Pentru că nu au votat bugetul, banii aprobaţi din fondul de rezervă nu pot fi folosiţi„, a scris edilul Clotilde Armand, pe Facebook, după şedinţa Consiliului Local.

Ea a susţinut că „grija” consilierilor PNL şi PSD este „plata facturilor neplătite de fosta administraţie PSD către mai multe firme cercetate de DNA”.

Clotilde Armand a amintit că, din 11 februarie, au fost sistate plăţile făcute de la bugetul de stat către Sectorul 1. Ea a explicat că motivul este depăşirea termenului de 45 de zile de la data publicării legii bugetului de stat în Monitorul Oficial şi a subliniat ca este afectată întreaga activitate a administraţiei publice locale şi este pusă în pericol achitarea mai multor ajutoare sociale, cum ar fi indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap sau plata însoţitorilor acestora.

De asemenea, ea a atras atenţia că sunt sistate sumele primite de la bugetul de stat pentru cheltuielile cu învăţământul, banii de funcţionare pentru grădiniţe, şcoli şi licee şi fondurile pentru bursele şcolare.

Clotilde Armand a punctat că nu există bază legală pentru a oferi sprijin refugiaţilor din alte capitole bugetare în afară de fondul de rezervă.

„Numărul celor care fug din calea războiului şi aflaţi în grija noastră creşte din oră în oră. Lansez un apel către toată clasa politică: E război, oameni buni. Lăsaţi politica şi ajutaţi fiecare refugiat care ajunge în ţara noastră!”, a declarat Clotilde Armand.

Ea a adăugat ca a convocat, din nou, miercuri, şedinţa Consiliului Local pentru votarea bugetului centralizat al Sectorului 1 pe anul acesta.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati