Sector 1: Încep investigaţiile imagistice la RMN-ul de la Complexul Multifuncţional Caraiman

Locuitorii Sectorului 1 pot face, începând de vineri, investigaţii imagistice la aparatul de rezonanţă magnetică nucleară (RMN-ul) ultramodern de care dispune Complexul Multifuncţional Caraiman.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, echipamentul RMN de care dispune cabinetul de imagistică medicală al Complexului Caraiman asigură abordarea întregii game de examinări. Medicii specialişti au efectuat instructajul pentru următoarele tipuri de examinări: RMN coloană cervicală (fără substanţă de contrast – nativ), RMN coloană toracală (fără substanţă de contrast – nativ), RMN coloană lombară (fără substanţa de contrast – nativ), RMN cerebral + angiografie cerebrală (fără substanţa de contrast – nativ).

Potrivit hotărârii Consiliului Local Sector 1 nr. 27/2021, cetăţenii acestei zone administrativ-teritoriale pot beneficia, în funcţie de venituri, de efectuarea de investigaţii imagistice gratuite, cu un tarif social – reducere de 50% sau la tarif integral.

Locuitorii Sectorului 1 se pot programa pentru realizarea RMN-ului la numerele de telefon 0212244029, 0212244073 sau 0217963986.

În cadrul cabinetul de imagistică medicală al Complexului Multifuncţional Caraiman există şi un CT de ultimă generaţie.

Medicii de la Complexul Multifuncţional „Caraiman” au efectuat locuitorilor Sectorului 1 de toate vârstele, în ultimii trei ani, peste 380.000 de consultaţii. În perioada 2016 – 2019 s-au făcut peste 163.800 de consultaţii.

Prin Complexul Multifuncţional Caraiman, Primăria Sectorului 1 pune la dispoziţia locuitorilor din această zonă administrativă peste 30 de servicii medicale. Programarea la orice cabinet medical se face doar cu buletinul, fără să fie nevoie de trimitere de la medicul de familie.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati