Sector 1: Programul multianual privind instalarea de panouri fotovoltaice pe blocuri, aprobat de Consiliul Local

Programul local multianual „Termoficarea de la soare” privind instalarea de panouri fotovoltaice şi pompe de căldură pe blocuri a fost aprobat de Consiliul Local Sector 1 în şedinţa de marţi.

Actul normativ adoptat cu 15 voturi „pentru” aprobă cota de contribuţie a asociaţiei de proprietari, în cuantum de 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie executate prin programul local multianual „Termoficarea de la soare”, stabilită la minimul prevăzut conform unor prevederi din Ordonanţa de urgenţă nr. 18/2009, scrie AGERPRES.

Cota de contribuţie se poate reduce la zero, în condiţiile prevăzute de Ordonanţa de urgenţă nr. 31/2022 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009.

Hotărârea aprobă finanţarea din bugetul local a cheltuielilor aferente cotei de contribuţie ce revine proprietarilor/asociaţiei de proprietari în cuantum de 10% din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor cofinanţate prin „Termoficarea de la soare”.

Sumele avansate din bugetul local pentru asigurarea cotei din valoarea lucrărilor de intervenţie executate pentru creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe contribuţie proprie a proprietarilor/asociaţiilor de proprietari se recuperează conform prevederilor Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 18/2009 privind creşterea performanţei energetice a blocurilor de locuinţe, cu modificările şi completările ulterioare, în termen de 10 ani de la recepţia la terminarea lucrărilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati