Sector 1: Romanian Design Week îşi deschide porţile, de vineri, la Piaţa Amzei

Romanian Design Week, un eveniment de prestigiu dedicat industriilor creativ-culturale din România, îşi deschide porţile, de vineri, la Piaţa Amzei.

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, până pe 28 mai Piaţa Amzei devine „un punct de reper internaţional” pentru artişti şi creatori.

Această a unsprezecea ediţie a Romanian Design Week, un eveniment marca The Institute, readuce în programul festivalului expoziţia dedicată celor mai recente proiecte locale de arhitectură şi design.

Astfel, formatul RDW Exhibition va găzdui 162 proiecte de arhitectură, design interior, design grafic, ilustraţie, design de produs şi design vestimentar. Acestora li se alătură 128 proiecte care vor fi prezentate online pe platforma romaniandesignweek.ro, ca parte din arhiva digitală Best Practices, pe care festivalul o începe odată cu ediţia 2023 şi o va continua anii viitori. Designul RDW Exhibition este semnat de Attila Kim Architects.

La vernisajul expoziţiei dedicate designului şi arhitecturii locale, care a avut loc în după-amiaza zilei de joi, a fost prezent şi primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Pe lângă RDW Exhibition, alte formate vor completa experienţa vizitatorilor în Piaţa Amzei: Young design powered by Diploma, care vine cu perspectiva noii generaţii de arhitecţi şi designeri români într-o expoziţie multidisciplinară, RDW Social, un context potrivit pentru întâlniri şi discuţii, RDW Market, care va pune la dispoziţia publicului un spaţiu de dialog, o galerie de design, dar şi o serie de magazine-capsulă, cu obiecte speciale ce vor putea fi admirate şi în expoziţia RDW şi Creative Corner, unde va avea loc expoziţia Circular Catalysts, un program de rezilienţă şi dezvoltare durabilă locală prin design şi meşteşug, realizat de British Council România, în parteneriat cu Institutul Cultural Român.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati