Sector 1: Un nou protocol cu Romprest, de maximum 12,5 milioane de lei/lună. Ce se întâmplă cu serviciul de deszăpezire

1
218

Consiliul Local Sector 1 şi Romprest Service SA au încheiat un nou protocol prin care se reglementează activitatea de salubrizare stradală din această zonă administrativă în următoarele şase luni, suma maximă pe care o va plăti lunar autoritatea locală fiind de 12,5 milioane de lei. ”În această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect”, a completat Clotilde Armand, edilul de sector.

Program de salubrizare stradală „eficient”

Potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 1, protocolul semnat pe 12 noiembrie, ce va intra în vigoare marţi, face referire la un program de salubrizare stradală „eficient”, pentru lunile noiembrie 2021-aprilie 2022, „asigurând starea de curăţenie pe întreaga rază administrativ-teritorială a Sectorului 1, în condiţiile agreate de către părţi”.

Totodată, conform protocolului, Compania Romprest Service SA garantează că va presta, în perioada noiembrie 2021-aprilie 2022, activităţile de salubrizare astfel cum sunt agreate de către părţi, „în regim de continuitate şi fără întreruperi”.

Valoarea estimată a prestaţiilor lunare pentru colectarea separată şi transportul separat ale deşeurilor menajere (populaţie) şi similare celor menajere (de la instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1) şi pentru salubrizarea stradală pentru cele şase luni de valabilitate a protocolului nu va depăşi suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA, sumă pentru care operatorul de salubrizare are obligaţia să facă dovada executării corespunzătoare a prestaţiilor.

”Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat”

„Cetăţenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat şi am dat dispoziţii în acest sens Poliţiei Locale Sector 1 să monitorizeze intervenţiile din teren. Fac apel la cetăţeni, ca, în situaţia în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24,” a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Potrivit protocolului, autoritatea contractantă va indica cu celeritate, în cursul primei jumătăţi a lunii decembrie 2021, un operator agreat pentru eliminarea directă prin depozitare a deşeurilor generate şi colectate în Sectorul 1.

”În această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect”

Părţile au convenit să completeze actualul protocol, urmând ca până pe 19 noiembrie să adopte un act adiţional pentru serviciile de deszăpezire aferente acestei ierni.

„Doresc să asigur locuitorii Sectorului 1 că în această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect. Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adiţional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunităţii Sectorului 1 de avea străzi şi trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii şi, bineînţeles, grija şi respectul faţă de banul public”, a precizat primarul Sectorului 1.

În altă ordine de idei, oficiali din cadrul Primăriei Sectorului 1 au menţionat că pe 12 noiembrie Tribunalul Bucureşti a suspendat definitiv executarea silită demarată de Romprest Service SA pentru aproximativ 80 de milioane de lei.

1 COMENTARIU

  1. In aces context, cetatenii contribuabili ai sectorului 1 si care locuiesc in Calea Floreasca ar putea beneficia- din taxele si impozitele locale platite- de serviciul de salubrizare a caii publice, trotuare si carosabil, SISTAT de cca 5 saptamani ???!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.