Sector 2: Campanie de informare despre droguri în licee

O campanie de informare despre droguri a fost derulată, în noiembrie, în 25 de licee din Sectorul 2, iar la activităţi au participat peste 2.200 de adolescenţi, a anunţat primarul Radu Mihaiu.

„Toată luna noiembrie am desfăşurat o campanie de informare în liceele din Sectorul 2. Actori, cântăreţi, sportivi, prezentatori TV au stat de vorbă cu tinerii din şcolile noastre. Au întors această problemă pe toate părţile şi, împreună cu specialişti de la Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti, au răspuns la toate întrebările adolescenţilor”, a scris Radu Mihaiu, miercuri, pe Facebook.

Foto: Facebook / Radu Mihaiu

Edilul Sectorului 2 a atras atenţia că în România din ce în ce mai mulţi adolescenţi consumă droguri.

„Deşi suntem încă sub media europeană ca procent, ţara noastră deţine un record negativ – vârsta de la care încep să se drogheze tinerii: 13 ani. Principalul factor care determină consumul de droguri în rândul adolescenţilor este anturajul, nevoia de a fi acceptaţi. Iar cel mai bun mod de a combate acest flagel e dialogul. Tinerii trebuie să cunoască realitatea drogurilor. Efectele negative. Riscurile. Cum să spună NU. Ascunderea acestei realităţi se poate transforma în timp într-o curiozitate greu de stăpânit”, a adăugat Radu Mihaiu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati