Sector 2: Vouchere pentru sport de 250 de lei acordate elevilor – proiect în dezbatere

Un proiect de hotărâre privind acordarea de vouchere pentru sport de câte 250 de lei lunar elevilor din învăţământul preuniversitar de stat din Sectorul 2 a fost pus în dezbatere publică.

Valoarea nominală a fiecărui tichet de sportiv este de 250 de lei/elev/lună, acesta putând fi utilizat numai pentru achitarea contravalorii abonamentului/cotizaţiei lunare/taxelor aferente necesare practicării unei discipline sportive.

Sunt prevăzuţi două milioane de lei pe lună pentru implementarea proiectului pe întreaga perioadă de derulare a acestuia.

Proiectul îşi propune încurajarea practicării sportului de performanţă de către elevi.

Potrivit regulamentului privind implementarea proiectului ‘Dăruim speranţă pentru performanţă în sport’, elevii vor beneficia de această iniţiativă în ordinea înregistrării solicitărilor şi în limita locurilor disponibile lunar, respectiv a bugetului alocat cu această destinaţie.

Părţile implicate în proiect sunt: Direcţia Generală de Administrare a Patrimoniului Imobiliar Sector 2, structuri sportive, operatorul economic emitent al voucherelor pentru sport, sub formă de tichete valorice, pe suport hârtie.

Structurile sportive trebuie să facă dovada afilierii la Federaţia Sportivă Naţională pe ramură de sport, să asigure desfăşurarea activităţii sportive numai de către participanţi care deţin calificare. Activitatea sportivă trebuie să se deruleze în baze sportive proprii sau deţinute în Sectorul 2.

Operatorul economic trebuie să facă dovada că deţine o reţea de structuri sportive eligibile.

Părinţii/reprezentanţii legali ai elevilor care vor primi voucherele pentru sport se vor angaja în scris în faţa conducerii unităţii de învăţământ preuniversitar din Sectorul 2 să folosească tichetele valorice primite numai în scopul pentru care au fost emise, în maxim 30 de zile de la primire, fără a le înstrăina către alţi beneficiari.

Înscrierea în vederea acordării voucherelor pentru sport se realizează de către părinţii/reprezentanţii legali ai beneficiarilor, prin depunerea mai multor documente la unitatea de învăţământ preuniversitar de stat din Sectorul 2 la care este înscris elevul.

Accesul în structurile sportive se va face pe baza voucherului pentru sport, ce va fi predat în prima zi când se prezintă elevul. Înstrăinarea voucherului pentru sport către o altă persoană decât beneficiarul este interzisă. Voucherul pentru sport este valabil 30 de zile de la data la care a fost emis.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati