Sector 3: Cererile de decont pentru găzduirea refugiaților din Ucraina se primesc în perioada 5-7 decembrie

0
991

Primăria Sectorului 3 anunță persoanele fizice care găzduiesc străini sau apatrizi în situații deosebite, proveniți din Ucraina, că pentru a beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea actele se depun, în luna decembrie,  în zilele de 5, 6, 7 pentru luna precedentă.

Această măsură a fost luată deoarece ziua de 2 decembrie a fost stabilită ca zi liberă în conformitate cu prevederile art 1, alin (1), din Hotărârea nr. 96/2022 privind stabilirea zilelor lucrătoare pentru care se acordă zile libere, altele decât zilele de sărbătoare legală, pentru anul 2022.

„Pe această cale îi rugăm pe cetățenii care găzduiesc apatrizi în situații deosebite, proveniți din Ucraina, să depună documentația la registratura instituției, din Calea Dudești nr. 191, Sector 3, București, în zilele de 5, 6, 7 decembrie 2022, astfel încât să poată beneficia de decontarea cheltuielilor cu hrana și cazarea aferente lunii anterioare”, a declarat primarul Sectorului 3, Robert Negoiță.

”Reamintim faptul că documentația necesară decontării aferentă lunii anterioare se primește fără a depăși termenul legal stabilit de legiuitor”, arată instituția.

Pentru a beneficia de decontare, persoanele fizice trebuie să depună la Biroul Registratură din cadrul Primăriei Sectorului 3 (Calea Dudești nr. 191) sau la adresa de email: situatii.urgenta@primarie3.ro, următoarele documente:

    • Cerere (anexa 1);
    • Declarație pe proprie răspundere cu privire la realitatea informațiiilor cuprinse în cerere (anexa 2);
    • Copia actului de identitate al solicitantului și documente care să ateste dreptul de folosință asupra locuinței în care sunt găzduite persoanele;
    • Cererea se depune de către o singură persoană pentru aceeași locuință;
    • Pentru soluționarea promptă și eficientă a cererilor, recomandăm depunerea de documente privind identitatea persoanelor găzduite (pașaport, documentul temporar de identitate, carte de identitate), precum și un extras de cont în care să se specifice contul IBAN (pentru persoanele care solicită efectuarea plății prin virament bancar).

Nu se depun cereri în aceeași lună cu perioada solicitată de decontare a cheltuielilor cu hrana și cazarea cetățenilor găzduiți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.