Sector 4: Fonduri europene de 51 de milioane de lei pentru tablete şi kit-uri pentru predare online

Primăria Sectorului 4 va oferi celor aproape 30.000 de elevi ai şcolilor din această zonă administrativ-teritorială tablete cu conexiune la internet şi va dota 1.030 de săli de clasă cu echipamente ce permit desfăşurarea procesului didactic în mediul online, finanţarea fiind din fonduri europene, în valoare de 51 de milioane de lei.

Potrivit unui comunicat al autorităţii locale, contractul de finanţare a proiectului a fost semnat, urmând ca în scurt să fie demarate procedurile de achiziţie publică.

Ce conțin kit-urile de predare online

Tabletele ce urmează a fi achiziţionate vor avea un abonament de date inclus pentru 24 de luni de la livrare, iar kit-urile de predare online, pentru fiecare dintre cele 1.030 de săli de clasă din unităţile de învăţământ din sector, vor conţine:

  • cameră web pentru videoconferinţă online, pentru transmiterea live a lecţiilor;
  • laptop pentru predare online, cu antivirus, pachet Microsoft Office,
  • modem şi abonament 4G pentru conectare la internet;
  • suport mobil pentru camera web de videoconferinţă, laptop şi pentru ecran LCD;
  • ecran LCD cu diagonală de 81 cm, pentru afişarea participanţilor la sesiunile online.

Echipamentele vor fi integrate cu o platformă educaţională care asigură conectarea securizată a elevilor, de la terminalele înregistrate, astfel încât să fie evitate situaţiile în care persoane neautorizate ar putea accesa sistemul pentru a perturba desfăşurarea orelor online.

Autoritatea locală precizează că, în această perioadă, pentru modernizarea şi reabilitarea completă a unităţilor de învăţământ care funcţionează în Sectorul 4 au fost investiţi peste 200 de milioane de lei. A fost vorba de consolidarea imobilelor, reabilitarea acestora, construcţii şi dotări speciale pentru obţinerea autorizaţiilor ISU şi a autorizaţiilor de funcţionare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati