Sector 4: Se montează noile porţi de presemnalizare a înălţimii maxime de 3,5 metri pentru circulaţia în Pasajul Unirii

Primăria Sectorului 4 anunţă că se montează noile porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri pentru circulaţia vehiculelor prin Pasajul Unirii.

Potrivit unui comunicat de presă, după recentele lucrări de reconfigurare a tramei stradale, încheiate cu montarea unui nou scuar în zona mediană a bulevardului Dimitrie Cantemir, care nu doar că va separa fluxurile de trafic, ci va fi folosit şi pentru susţinerea fundaţiilor proaspăt turnate ale noilor porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulaţia vehiculelor prin Pasajul Unirii, constructorii încep, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de la ora 23,30, montarea efectivă a acestor sisteme.

În timpul realizării acestor lucrări, circulaţia în Pasajul Unirii se va desfăşura în condiţii normale.

Confecţionate din metal, noile porţi de presemnalizare au fost deja livrate de către producători, iar începând din noaptea de vineri spre sâmbătă vor fi puse pe poziţie. Ulterior finalizării operaţiunilor de montare, pe noile porţi de presemnalizare vor fi montate echipamentele electronice de avertizare în caz de depăşire a înălţimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulaţia vehiculelor prin Pasajul Unirii.

Totodată, dacă şi condiţiile meteorologice vor fi prielnice, va fi refăcută şi partea carosabilă, mai exact va fi turnat un nou covor asfaltic, pe care vor fi marcate noile benzi de circulaţie, atât cele clasice, cât şi cele rezonatoare, cu rol de avertizare.

Reprezentanţii Primăriei Sectorului 4 reamintesc că noile sisteme suplimentare de semnalizare pentru circulaţia în Pasajul Unirii au fost proiectate de specialişti ai Universităţii Tehnice de Construcţii Bucureşti şi ai Brigăzii de Poliţie Rutieră, cu zeci de ani de experienţă în domeniul semnalizării şi avertizării rutiere, precum şi avizate de Comisia Tehnică de Circulaţie din cadrul Primăriei Municipiului Bucureşti.

Noul sistem de atenţionare şi limitare a accesului rutier ce va fi montat la ambele intrări în tunelul rutier din centrul Bucureştiului este compus din: noi porţi de presemnalizare a înălţimii maxime admise, corelate cu senzori electronici de măsurare a înălţimii, camere video şi cu panouri informative de tip LED; noi porţi de gabarit, corelate cu noua semnalistică de la sol (înfiinţare de noi scuaruri, benzi de circulaţie cu sisteme rezonatoare şi benzi de circulaţie speciale pentru scoaterea vehiculelor agabaritice din zona dedicată intrării în pasaj).

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati