Sector 5: Veniturile şi cheltuielile bugetului local pe 2023 se ridică la aproximativ 1,7 miliarde de lei fiecare

Veniturile şi cheltuielile bugetului local pe 2023 se ridică la câte aproximativ 1,7 miliarde de lei fiecare, potrivit proiectului pe această temă adoptat în şedinţa de joi a Consiliului Local Sector 5.

În ceea ce priveşte veniturile, 659 de milioane de lei reprezintă sumele alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale, scrie Agerpres.

Din totalul cheltuielilor, pentru Servicii publice comunitare de evidenţă a persoanelor sunt prevăzuţi 8,1 de milioane de lei, pentru Tranzacţii privind datoria publică şi împrumuturi – peste 84 de milioane de lei, pentru Poliţia Locală – aproape 82 de milioane de lei, pentru Învăţământ – aproape 149 de milioane de lei, pentru Sănătate – circa 32 de milioane de lei, pentru Cultură, recreere, religie – aproximativ 195 de milioane de lei, pentru Întreţinere grădini publice, parcuri, zone verzi, baze sportive şi de agrement – circa 151 de milioane de lei, pentru Asigurări şi asistenţă socială – aproape 303 milioane de lei, pentru Locuinţe, servicii şi dezvoltare publică – peste 350 de milioane de lei, pentru Salubritate şi gestiunea deşeurilor – aproximativ 111 milioane de lei, pentru Transporturi – aproape 9 milioane de lei.

La bugetul creditelor interne pe 2023 sunt prevăzute venituri şi cheltuieli de câte aproximativ 122 de milioane de lei fiecare.

Consilierul local USR Iustinian Roşca a atras atenţia că a fost în dezbatere publică un buget de 1.385.717.000 de lei şi a solicitat lămuriri privind majorarea acestei sume. Reprezentantul Primăriei Sectorului 5 a explicat că cifra a fost majorată în urma dezbaterii publice.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati