Sector 6: De luni, se pot depune proiectele pentru bugetare participativă

Primăria Sectorului 6 anunță că de luni, 4 aprilie, și până pe 4 mai, cetățenii care locuiesc, lucrează sau studiază pe raza sectorului și au minimum 18 ani pot depune proiecte pentru bugetare participativă. Acestea vor fi premiate la final cu 1,2 milioane de lei.

Acestea pot fi urcate pe platforma bugetareparticipativa.primarie6.ro.

Pentru a fi eligibile, propunerile trebuie să se încadreze într-unul din următoarele domenii:

– Sociale și/sau sănătate;
– Infrastructură stradală, mobilitate, accesibilitate și siguranța circulației pe străzile ce aparțin Sectorul 6;
– Protecția mediului;
– Amenajare de spații verzi, locuri de joacă, mobilier urban;
– Educaționale, cultural, sportive;
– Digitalizare.

Etapele concursului de proiecte

La finalul perioadei de depunere, proiectele vor fi evaluate. Din 5 mai până în 21 iunie, o comisie formată din 11 persoane, specialiști din primărie și consilieri locali, le vor analiza și vor stabili care sunt propunerile ce merită să meargă mai departe.

În etapa a doua, din 22 iunie până în 22 iulie, cetățenii Sectorului 6 vor fi cei care vor decide cele șase proiecte ce merită să fie finanțate.

”Fiecare persoană va putea alege șase proiecte, câte unul din fiecare domeniu stabilit, după ce s-a înregistrat pe platformă. Votul se acordă o singură dată!”, anunță sursa citată.

Doar șase vor fi declarate câștigătoare și vor fi premiate cu câte 200.000 de lei de proiect.

Importat de știut este că cetățenii au posibilitatea să completeze și să adauge materiale în plus, în cadrul proiectului înscris pe platformă, până în ultima zi de înscriere. Proiectele câștigătoare vor fi implementate începând din acest an.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati