Sector 6: Lucrările de reamenajare de pe trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei, finalizate în scurt timp

Primăria Sectorului 6 anunță că va finaliza în scurt timp lucrările de reamenajare a trotuarului sudic al Parcului Drumul Taberei.

Lucrările au început în toamna anului trecut, cu scopul de a transforma zona într-o promenadă.

„Rupt, crăpat, vălurit, sufocat de mașini parcate, așa a fost ani la rând trotuarul sudic al Parcului Drumul Taberei (între Str. Brașov și Str. Râul Doamnei). Până în toamna anului trecut, când a intrat în reparații capitale.

Acum, lucrările sunt aproape gata, iar rezultatul îl vedeți în imagini. A fost transformat într-o frumoasă promenadă, curată, civilizată, doar a pietonilor.

Mămicile pot trece în voie cu cărucioarele, bicicliștii nu mai riscă accidentări din cauza gropilor prin care treceau, copiii și sportivii pot alerga fără teama mașinilor”, scrie Primăria Sectorului 6 într-o postare pe Facebook.

După aproape patru luni de lucrări, trotuarul este aproape gata, transmite PS6.

Pe trotuarul dintre strada Brașov și strada Râul Doamnei au fost făcute următoarele modificări:

  • Reabilitare și extindere: Trotuarul a fost reabilitat pe o lungime de 880 de metri liniari și a fost extins cu 20%.
  • Sistem de canalizare pentru ape pluviale: A fost realizat un sistem de canalizare pentru ape pluviale, care va ajuta la prevenirea inundațiilor.
  • Plantarea de copaci: Au fost plantați copaci noi și se vor mai planta în viitor.

De asemenea, potrivit sursei citate, urmează să fie făcute următoarele modificări:

  • Sistem de irigații automatizate: Va fi montat un sistem de irigații automatizate, cu senzori de umiditate, care va asigura o udare eficientă a copacilor.
  • Rastele pentru biciclete și bănci: Vor fi amplasate rastele pentru biciclete și mai multe tipuri de bănci, pentru a încuraja utilizarea mijloacelor de transport nepoluante și pentru a oferi un loc de relaxare pietonilor.
  • Locuri de parcare: Vor fi amenajate 145 de locuri de parcare, pentru a rezolva problema parcării în zonă.
  • Reabilitarea spațiilor verzi: Vor fi reabilitate spațiile verzi, atât din aliniamentul străzii, cât și cele adiacente locuințelor, pentru a crea un spațiu verde mai atractiv și mai prietenos cu mediul.

„Implementăm conceptul de oraș-parc în tot Sectorul 6. Estimez ca pe la sfârșitul lunii martie să finalizăm Drumul Taberei. În Militari deja este în implementare și am dat deja în lucru (e în proiectare) Calea Crângași și Prelungirea Ghencea.

Tehnologia folosită este ca și cum ai face un parc nou: aducem pământ fertil, tragem irigații, punem iluminat public, mobilier stradal, plantăm #arbori și plante perene autohtone. Și vorbim de hectare nu de amenajări punctuale.

Folosim exclusiv culori întâlnite in natură: verdele plantelor, maroul pământului, griul sau bejul pietrelor. În primele zile din an, când era cald, deja oamenii umpluseră aceste spatii, deși lucrările nu sunt finalizate. Abia aștept primăvara!”, a declarat primarul Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati