Sector 6: Peste 33 de milioane de lei vor fi alocaţi programelor de tip ‘Şcoală după şcoală’

Peste 33 de milioane de lei vor fi alocaţi, în Sectorul 6, programelor de tip ‘Şcoală după şcoală’ în anul de învăţământ 2022 – 2023, a decis, marţi, Consiliul Local.

‘Programul a fost întrerupt doi ani de zile din cauza pandemiei COVID-19. Este cea mai extinsă formă a programului Şcoală după şcoală de până acum, impactul bugetar fiind de aproximativ 33.344.500 lei, astfel: 19.344.500 lei pentru asigurarea mesei zilnice şi 14.000.000 lei pentru plata personalului implicat în cadrul activităţilor programului’, a scris primarul Ciprian Ciucu, pe Facebook.

Prin program se va asigura personal pentru minim trei ore pe zi pentru activităţi de educaţie complementare activităţii didactice şi pentru servirea mesei.

‘La cererea părinţilor, pentru minim 50% dintre elevii înscrişi într-o grupă, unităţile şcolare vor asigura activităţi educative şi supravegherea elevilor până la ora 18,00, costul serviciilor aferente fiind accesibil şi suportat de către părinţi. Acest cost va fi de maximum 250 de lei pe lună şi va scădea dacă numărul de copii care vor participa la programul prelungit este mai mare’, a explicat Ciprian Ciucu.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati