Sectorul 1: 43 intersecții supraînălțate, 425 limitatoare de viteză, 36.000 mp de marcaje rutiere

43 de intersecții supraînălțate, 425 de limitatoare de viteză, 36.000 mp de marcaje rutiere sunt doar câteva dintre componentele celui mai mare Plan de siguranță rutieră din România pe care Primăria Sectorului 1 a început să-l deruleze încă de acum trei ani.

În această perioadă, toată administrația locală a fost implicată în realizarea acestuia: ADP Sector 1 a executat mii de lucrări, Direcția de Investiții din Primăria Sectorului 1 a construit intersecții și treceri de pietoni supraînălțate pe toate străzile pe care le-am reabilitat și modernizat, iar reprezentanții Poliției Locale Sector 1 au mers în școli și au ținut cursuri de siguranță rutieră.

”Siguranța rutieră înseamnă reducerea accidentelor și salvarea de vieți. Din acest motiv, în Sectorul 1 implementăm cu prioritate Planul de siguranță rutieră. Investițiile pe care le-am făcut în acest program, amploarea lucrărilor, soluțiile inovative pe care le-am integrat la Sectorul 1 sunt exemple de bune practici care au fost preluate de mai multe orașe din România”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Iată câteva exemple de lucrări executate în cadrul Planului de siguranță rutieră:

– 43 intersecții supraînălțate;

– 425 limitatoare de viteză din mixtură asfaltică pentru reducerea vitezei la 30 km/h;

– 3.795 indicatoare rutiere;

– 3.315 stâlpi metalici rotunzi și stâlpi din mase plastice pentru delimitarea acces pietonal;

– 36.000 mp de marcaje rutiere cu vopsea clasică, cu material preformat, cu material antiderapant sau material termoplastic;

– 476 indicatoare cu denumire stradală;

– 90 sensuri unice pe străzile secundare din Sectorul 1.

La toate acestea se adaugă: zeci de oglinzi rutiere, garduri de protecție cu inscripția “Școală” și treceri de pietoni supraînălțate. Reprezentanții administrației locale au intervenit, cu precădere, în zona școlilor și grădinițelor, a spitalelor, a piețelor, a intersecțiilor intens circulate.

”Mi-aș dori ca în acest an să accelerăm acest Plan, dar alianța PSD-PNL își dorește altceva, a tăiat drastic bugetul ADP și a suspendat acest program. Inconștiența și calculul politic meschin pun în pericol siguranța  pietonilor, dar şi a celorlalți participanți la trafic: bicicliști, motocicliști, conducători auto etc. Dar vin alegerile, iar comunitatea locală are toate pârghiile să schimbe la vot majoritatea din Consiliul Local”, a mai precizat edilul Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati