Sectorul 1 are încă 300 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică

Primăria Sectorului 1 continuă implementarea celui mai amplu Plan de siguranţă rutieră de la nivelul Capitalei demarat în cursul anului trecut. Astfel, administrația locală a Sectorului 1 a construit, de la începutul acestui an și până în prezent, peste 300 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

În plus, au mai fost amenajate alte 50 de treceri de pietoni supraînălțate în mai multe intersecții periculoase pentru a reduce spre minim numărul de accidente.

„În Sectorul 1 punem siguranţa tuturor participanţilor din trafic (şoferi, pietoni, biciclişti etc) pe primul plan. Echipele ADP au lucrat simultan pe mai multe străzi secundare din Sectorul 1, pentru că am vrut ca aceste lucrări să fie finalizate cât mai rapid. Le-am montat cu prioritate în zonele intens circulate – în jurul școlilor, grădinițelor, locurilor de joacă, parcurilor, piețelor- viteza în traficul urban trebuie redusă pentru a evita orice pericol. Sunt multe comunități care ne-au solicitat punctual amplasarea acestor limitatoare în anumite locuri, am dat curs acestor cereri după ce ne-am consultat cu Brigada de Poliție Rutieră”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

După înființarea sensurilor unice în cartierul Chitila, zona delimitată de arterele Chitilei-Marginei-Infrățirii, Primăria Sectorului 1 va construi aici 63 de noi limitatoare de viteză din mixtură asfaltică.

În cadrul acestui Plan de siguranță rutieră, în cursul anului trecut au fost finalizate următoarele investiții:

• 33 de intersecții supraînălțate;
• 23 de limitatoare de viteză din mixtură asfaltică;
• 7 treceri de pietoni supraînălțate la care s-au executat și marcaj antiderapant de tip ȘCOALĂ;
• lucrări de semnalizare rutieră în jurul a 23 de școli;
• 872 de stâlpi de protecție;
• 60 de metri liniari de gard în jurul școlilor.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati