Sectorul 1: Întâlniri cu comunitatea locală, societatea civilă și mediul economic pentru întocmirea a patru PUZ-uri

Primăria Sectorului 1 organizează primele consultări cu asociațiile de proprietari, reprezentanți ai mediului de afaceri, ONG-uri și orice alte persoane interesate în vederea elaborării documentației de urbanism a patru Planuri Urbanistice Zonale: „Colosseum” (185,30 ha), „Promenada Verde” (651,53 ha), „Meteorologiei-Holban” (279,81 ha) și „Siseşti-Străuleşti Nord” (1.012,82 ha), pentru a afla problemele și nevoile reale ale zonelor de studiu.

Pentru o dezvoltare corectă și armonioasă din punct de vedere urbanistic, administrația locală va realiza patru PUZ-uri esențiale pentru creșterea standardului de viață al comunității locale care vor avea caracter director şi programatic și vor contribui substanțial la programul de amenajare a teritoriului şi de dezvoltare a Sectorului 1. Prin acestea vor fi stabilite direcțiile, prioritățile şi reglementările de amenajare a teritoriului şi dezvoltare a structurii urbane pe termen mediu – lung.

Prima întâlnire de lucru va fi organizată, miercuri, 17 aprilie 2024, orele 16:30 – Școala Gimnazială Nr. 181, str. Nazarcea 30, la care sunt așteptate toate persoanele interesate de zona Colosseum și zona Promenada Verde.

Scopul primei întâlniri este acela de a se face cunoscute problemele și nevoile cetățenilor, dar și eventuale propuneri ale acestora, ce vor fi cuprinse în etapa de analiză a situației existente.

Această întâlnire face parte dintr-un proces mai amplu de elaborare participativă a documentației de urbanism. Ulterior acestei prime întâlniri, se vor organiza focus-grupuri specializate pentru discuții cu instituțiile, mediul de afaceri, mediul asociativ (ONG-uri) și alți actori relevanți interesați.

Propunerile preliminare vor fi elaborate în a doua jumătate a anului, urmând ca acestea să fie dezbătute public la finalul anului, conform calendarului de elaborare a documentației de urbanism.

După această primă întâlnire, în cursul lunii aprilie, Primăria Sectorului 1 va organiza consultări și pentru PUZ „Meteorologiei-Holban” și PUZ „Siseşti-Străuleşti Nord”.

Planurile Urbanistice Zonale sunt instrumente de planificare și reglementare spațială, cu scopul dezvoltării coerente a teritoriului, în relație cu cadrul natural existent, ca efort comun al actorilor urbani și al comunității locale. Instrumentul se bazează pe procese participativ-consultative, în care colaborarea și implicarea cetățenilor reprezintă cheia unei dezvoltări urbane sustenabile.

Toți cei interesați sunt invitați să se înscrie liber la eveniment prin intermediul accesării următorului link: https://forms.gle/u5Kc1MPCmvyZ3JMh6.

Pentru a putea participa la întâlnirea de lucru, este necesară prezența fizică.

Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la adresa de e-mail informarepuz@sector1.ro – din partea Primăriei Sectorului 1, respectiv la office@agorapolis.ro – din partea elaboratorului Planului Urbanistic Zonal.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati