Sectorul 1: Toate piețele care funcționau la interior vor fi mutate în exteriorul clădirilor

În contextul adoptării normelor care restricționează accesul cetățenilor în piețele de interior, Primăria Sectorului 1 a decis mutarea tarabelor în exteriorul clădirilor, asigurându-se astfel continuarea activității comerciale.

Excepția o constituie Piața Domenii care va continua să funcționeze la exterior, ca și până acum, însă cu asigurarea delimitării fluxurilor.

“Trăim momente dificile și trebuie să ne adaptăm în fiecare zi regulilor și restricțiilor necesare pentru combaterea pandemiei de coronavirus. Însă adaptarea la reguli nu înseamnă în niciun caz abandonarea producătorilor români și privarea locuitorilor Sectorului 1 de a consuma marfă de calitate, direct de la cei care o produc. Iată de ce tarabele tuturor piețelor pe care le administrăm și care funcționau la interior se mută în exteriorul clădirilor. Schimbăm doar locul nu și obiceiurile, iar împreună vom trece peste această perioadă grea”, a declarat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

În concret, Hala Matache este închisă, iar tarabele din hală vor fi scoase afară, inițial în fața halei, iar pe termen mediu Primăria Sectorului 1 va încerca să le amenajeze în parcarea de lângă piață.

Totodată, la Piața 1 Mai, o parte din tarabe vor fi amplasate lângă magazinele din zonă, dar și pe trotuarul din spate, care permite amenajarea de tarabe.

La Piața Aviației se va pune la dispoziție platoul de lângă piață, care a fost dat școlii din vecinătate pentru extindere, însă lucrările nu au fost încă demarate. Fiindcă este un spațiu generos, administrația locală va invita și alți producători să își desfacă marfa acolo.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati