Sectorul 1 va avea prima mini-pădure urbană din București. 2.000 de puieţi de copaci au fost plantaţi în curtea Colegiului Tehnic ‘Media’

Aproximativ 2.000 de puieţi de copaci au fost plantaţi, joi, în curtea Colegiului Tehnic „Media”, a anunţat primarul Clotilde Armand. ”Prin astfel de acţiuni vrem să reducem zgomotul oraşului şi să creştem biodiversitatea”, a scris edilul de sector pe Facebook.

„Am participat în această dimineaţă la plantarea a aproximativ 2.000 de puieţi în curtea Colegiului Tehnic ‘Media’ din Sectorul 1 al Capitalei. Stejar, mesteacăn, castan comestibil, cireş, paltin, tei argintiu sunt numai câteva din cele 23 de specii de arbori recent plantaţi care vor îmbunătăţi calitatea aerului din zonele Pajura şi Dămăroaia. Prin astfel de acţiuni vrem să reducem zgomotul oraşului şi să creştem biodiversitatea. Această acţiune de plantare face parte din proiectul de amenajare a primei mini-păduri urbane din Capitală (Tiny Urban Forrest)”, a scris Clotilde Armand, joi, pe Facebook.

Poluarea a ajuns la un asemenea nivel, încât nu mai este timp de aşteptat sau de ezitat, atrage atenția edilul de sector. „Consider că a venit timpul ca împreună – autorităţi, antreprenori, organizaţii neguvernamentale, activişti de mediu, cetăţeni ai Capitalei cu spirit civic – să luăm măsuri urgente şi concrete pentru eliminarea surselor de poluare şi pentru creşterea calităţii aerului”, a spus Clotilde Armand.

Primarul Sectorului 1 a atras atenţia că Bucureştiul este una dintre cele mai poluate capitale ale Europei, iar reducerea surselor de poluare este strâns legată de demararea de urgenţă a unui amplu program de plantări de arbori.

„Fie că vorbim de mini-păduri urbane, treceri de pietoni umbrite natural sau perdele forestiere la marginea sectorului, toate acestea fac parte din programul meu de stopare a otrăvirii aerului Sectorului 1”, a adăugat Clotilde Armand.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati