Sectorul 1 va avea primul pumptrack nemodular din Bucureşti, în Cartierul Pajura

Primăria Sectorului 1 a demarat astăzi lucrările de amenajare a primei piste de pumptrack nemodulară din Capitală. Investiţia este realizată în Cartierul Pajura.

Sectorul 1 va avea primul pumptrack nemodular din Bucureşti.

Primăria Sectorului 1 a demarat astăzi lucrările de amenajare a unui nou concept de parc, care îmbină o grădină urbană cu cea mai mare pistă pumptrack din Capitală. Investiţia este realizată în cartierul Pajura, la a intersecţia străzilor Jiului şi Dridu, în apropierea Şcolii Gimnaziale nr. 178.

Pista de pumptrack va fi din asfalt colorat, vor fi amenajate alei pietonale din beton, spaţii verzi, zonă smart cu strat de pietriş decorativ, fântână arteziană, cişmele cu apă, parcări pentru biciclete, sisteme de iluminat ambiental şi supraveghere video.

Pumptrack este un concept relativ nou la noi în ţară, practicat cu precădere de tineri.

Este vorba despre o pistă special concepută, vor fi curbe pe înălţimi diferite pentru echipamente sportive pe roţi (biciclete, skateboard-uri, role etc) care nu necesită pedalare sau împingere, ci doar o acţiune de „pompare” pentru a genera impuls prin mişcările corpului în sus şi în jos.

Această investiţie a fost gândită de către specialiştii Primăriei Sectorului 1 ţinând cont de faptul că România ocupă locul 2 din Uniunea Europeană în privinţa sedentarismului, iar studiile arată că la noi în ţară peste 25% dintre copii sunt supraponderali sau obezi.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati