Primăria Sectorului 1 ar putea încheia protocoale de asociere cu Direcția Generală de Poliție a Capitalei, cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Dealul Spirii’ București-Ilfov, precum și cu Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’.
Pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului General al Capitalei figurează mai multe proiecte care vizează împuternicirea expresă a Consiliului Local al Sectorului 1 de a hotărî în ce privește asocierea cu aceste instituții.
De asemenea, Sectorul 1 cere împuternicirea de a hotărî în ce privește cooperarea cu Institutul Național al Patrimoniului ‘în vederea realizării în comun a unor acțiuni de interes public local pentru promovarea valorilor culturale și educaționale’. Un alt proiect vizează asocierea cu Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale București, în vederea finanțării și realizării unor acțiuni, lucrări, servicii sau proiecte de interes public local.
Conform raportului de specialitate, protocolul de asociere cu Poliția Capitalei prevede ‘menținerea unui climat de ordine și liniște socială’ în rândul comunității sectorului 1. Protocolul urmează să fie încheiat pe o durată de patru ani.
‘În cauză, protocolul de asociere propus are ca obiect stabilirea unui cadru general de cooperare și sprijin reciproc, în vederea finanțării și realizării în comun a proiectelor de interes public ce vizează apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice’, prevede documentul.
Protocolul cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență ‘Dealul Spirii’ București-Ilfov ar urma să fie încheiat de asemenea pe o durată de patru ani și vizează ‘îmbunătățirea calității acțiunilor de prevenire și intervenție’ în domeniul managementului situațiilor de urgență.
‘Protocolul de asociere propus are ca obiect stabilirea unui cadru general de cooperare și sprijin reciproc, în vederea finanțării și realizării în comun a proiectelor de interes public ce vizează dezvoltarea și funcționarea serviciilor publice în scopul pregătirii și protecției populației, asigurarea condițiilor necesare supraviețuirii în situații de urgență, protecția valorilor culturale, arhivistice, de patrimoniu și a bunurilor materiale, cât și a mediului’, conform raportului de specialitate.
Prin parteneriatul cu Academia de Poliție ‘Alexandru Ioan Cuza’ se propune organizarea unor sesiuni de informare și prevenire a criminalității; programe de instruire și sensibilizare pentru tineri, prevenind implicarea lor în activități infracționale; dezvoltarea unor strategii locale pentru combaterea fenomenelor de risc (violența domestică, traficul de persoane, droguri); îmbunătățirea relației dintre polițiști și cetățeni; crearea unui cadru de sprijin pentru cei aflați în dificultate (programe de consiliere pentru victimele infracțiunilor).
Prin acordul cu ASSMB se urmărește: îmbunătățirea calității serviciilor medicale; asigurarea continuă a fluxului de instrumentar necesar în procesul de acordare a asistenței medico-chirurgicale; dezvoltarea și modernizarea unităților sanitare și dotarea acestora cu aparatură ‘de ultimă generație’. Protocolul vizează 118 cabinete din unitățile de învățământ, precum și spitalele: ‘Dr. Carol Davila’, Filantropia, ‘Sfânta Maria’, ‘Prof. Dr. Dan Theodorescu’.
Un al proiect de pe ordinea de zi se referă aderarea Sectorului 1 la Asociația Centrul Internațional Tehnic pentru Inovare în Smart City.
Sursa: AGERPRES