Sectorul 2 anunţă concurs de soluţii pentru amenajarea coridorului verde Colentina, de-a lungul a şase lacuri

Primăria Sectorului 2 anunţă concurs de soluţii în vederea amenajării coridorului verde Colentina, de-a lungul celor şase lacuri aflate pe raza acestei unităţi administrative.

„Concursul de soluţii are ca scop selectarea celor mai bune trei soluţii pentru amenajarea celor şase lacuri ale Colentinei, cuprinse în Sectorul 2 al Bucureştiului, în vederea contractării serviciilor de proiectare, potrivit Agerpres.

  • Zona propusă pentru amenajare este situată în proximitatea malurilor Colentinei, cuprinzând terenuri riverane, dar şi suprafeţe de teren în interiorul ţesutului construit, care potenţează formarea unui sistem verde aferent malurilor Colentinei. Tema propune o abordare a amenajării acestor zone structurată pe două paliere: o abordare la nivel orientativ-principial (masterplan), completată cu o abordare specifică, detaliată prin soluţii ce vor fi aplicate într-un orizont de timp”, conform anunţului postat pe SEAP.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 5 septembrie.

Înscrierea se face pe pagina de internet www.oar.archi, secţiunea Concursuri, aplicând în subsecţiunea „Vreau să particip la concurs”. Documentaţia de concurs este exclusiv în format electronic şi poate fi descărcată de pe site-ul concursului www.oar.archi (secţiunea Concursuri) şi de pe www.e-licitatie.ro/pub.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, anunţa în urmă cu două săptămâni, într-o postare pe Facebook, că urmează să fie lansat, alături de Ordinul Arhitecţilor din România, „cel mai mare” concurs internaţional de soluţii din România în vederea amenajării coridorului verde Colentina.

„Un circuit de promenadă de 27 de kilometri cu trasee de biciclete, cu spaţii de agrement, locuri de joacă, pontoane pentru trasee navigabile”, preciza edilul, într-un mesaj video.

El menţiona că în Sectorul 2 există cele mai multe lacuri din Bucureşti, iar acestea reprezintă „o resursă urbană foarte rară”. Radu Mihaiu evidenţia totodată faptul că, de-a lungul anilor, lacurile şi malurile lor au fost transformate într-o adevărată „bombă ecologică”, din cauza deşeurilor acumulate.

În ultimii trei ani, în baza unui parteneriat cu Apele Române, au fost scoase 70.000 de tone de gunoaie. Totodată, a fost cadastrat terenul, au fost desfiinţate curţi şi piscine „extinse ilegal până în buza lacului”.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati