Sectorul 2 are o hartă a colectării deșeurilor

Locuitorii Sectorului 2 au la dispoziție o hartă a colectării gunoioului, online. Astfel ei pot afla, în orice moment, în ce zi și ce tip de deșeuri sunt ridicate, în zona în care locuiesc. Harta a fost întocmită de un voluntar care a pus-o la dispoziția administrației.

“Am vrut să clarificăm pentru toată lumea, pentru fiecare bloc, pentru fiecare casă, pentru angajații operatorului de salubritate, pentru angajații poliției locale, în ce zi se ridică gunoiul. Atât fracția uscată, cât și cea umedă.

Cu ajutorul unui voluntar căruia vreau să îi mulțumesc, Ștefan Cioc, am lansat astăzi Harta Colectării Deșeurilor , un instrument simplu și util prin care puteți verifica oricând ziua în care operatorul trebuie să vină să vă ridice gunoiul.

Așadar, dacă mai constatați întârzieri, vă rugăm să ne semnalați acest lucru scriindu-ne la salubrizare@ps2.ro. Scurt și la obiect: adresa, cât s-a întârziat, iar dacă puteți o poză cu data și ora ar fi utilă”, a scris primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, pe pagina sa de Facebook.

În plus, edilul reamintește că nerespectarea obligațiilor trebuie să fie urmată de penalități și promite că harta va fi îmbunătățită în urma feedbackului cetățenilor.

Despre platforma digitală www.salubrizare.ps2.ro

Inițial, platforma a fost concepută cu obiectivul de a fi un instrument de informare transparentă a cetățenilor cu privire la schimbarea paradigmei salubrizarii în Sectorul 2 (trecerea de la taxa la tarif pe baza celor 2 principii europene: “plăteste  cât arunci” (pay as you throw) și “poluatorul plătește”).

Apoi, a fost extinsă cu o nouă utilitate: s-a dovedit a fi un instrument digital extrem de util ce a ușurat procesul de contractare digitală – Asociațiile de proprietari și consumatorii  casnici ce locuiesc la case au încheiat online contract direct cu operatorul și și-au personalizat contractul în funcție de nevoi. De la informare și contractare digitală, platforma se extinde acum cu un nou instrument online interactiv – Harta Colectării Deșeurilor – pentru activarea, implicarea și responsabilizarea comunității Sectorului 2.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati