Sectorul 2 din București: Primăria a pus în dezbatere publică tarifele pentru salubrizare

0
184
pexels

Primăria Sectorului 2, condusă de Radu Mihaiu (USR PLUS) a pus azi în dezbatere publică un proiect privind aprobarea tarifelor aplicabile utilizatorilor casnici pentru colectarea, transportul şi depozitarea deşeurilor.

„Se aprobă tariful de 798,52 lei/tonă fără TVA pentru activităţile de colectare, transport şi depozitare deşeuri menajere municipale în amestec realizate pentru utilizatori casnici de pe raza sectorului 2 (…) Se aprobă tariful de 617,17 lei/tonă fără TVA pentru activităţile de colectare separată, transport, sortare şi depozitare reziduuri a deşeurilor din ambalaje (reciclabile) realizate pentru utilizatorii casnici de pe raza Sectorului 2”, scrie G4Media care citează Agerpres.

Potrivit acestuia, pentru implementarea şi dezvoltarea colectării separate a deşeurilor pe raza sectorului 2 se subvenţionează parţial, de la bugetul local, tariful de 617,17 lei/tonă fără TVA, astfel încât utilizatorii casnici vor achita suma de 0,99 lei/tonă fără TVA.

Utilizatorii casnici sunt reprezentaţi de:

  • persoanele fizice care au calitatea de proprietari ai imobilelor din sectorul 2
  • chiriaşul/locatorul/concesionarul/administratorul imobilelor cu destinaţie rezidenţială ce constituie proprietatea statului sau a unităţilor administrativ-teritoriale, precum şi persoane juridice titulare ale dreptului de proprietate pentru imobile cu destinaţie rezidenţială.

În referatul de aprobare al proiectului se aminteşte că, printr-o hotărâre din octombrie 2020, Curtea de Apel Bucureşti a anulat taxa de habitat ce fusese instituită prin hotărârea Consiliului Local nr. 32/2019.

„În aceste condiţii, finanţarea serviciilor de salubrizare legate de taxa de habitat trebuie făcută prin tarife aprobate de Consiliul Local (…) Persoanele fizice şi asociaţiile de proprietari vor încheia contracte cu operatorul (operatorii) autorizat în baza tarifelor aprobate de Consiliul Local”, prevede sursa citată.

Persoanele interesate pot transmite în scris propuneri, sugestii sau contestaţii la sediul Primăriei Sectorului 2, str. Chiristigiilor nr. 11 – 13, Sector 2, Serviciul Registratură, Relaţii cu Publicul sau pe adresa de e – mail: corina.duinea@ps2.ro; telefon: 021.209.62.23, până la data de 18 februarie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.