Sectorul 2: Mai mulţi bani pentru elevii cu burse sociale şi pentru cei cu media 10

Prin suplimentarea acestor burse şcolare sunt încurajați elevii care provin din familii cu venituri modeste să se ţină de şcoală.

 Astfel, în şedinţa de Consiliu Local de marți s-a decis: 

Suplimentarea burselor de merit, pentru fiecare elev care va obţine media 10, cu suma de 150 lei. Valoarea totală a bursei se va menţine la suma totală de 600 de lei pe lună.

Suplimentarea burselor sociale cu 200 lei, valoarea totală a bursei menţinându-se la suma totală de 500 de lei pe lună pentru fiecare elev.  

La nivelul Sectorului 2, se estimează că 9.383 de elevi vor beneficia de aceste burse şcolare, fondurile necesare pentru suplimentarea lor, până la data de 31 decembrie 2023, fiind de 6.634.000 lei.

Fără fondurile suplimentare din bugetul Primăriei Sector 2, elevii ar fi rămas cu nivelul minim al burselor, ce se asigură din bugetul Ministerului Educației, adică cu 450 lei/lună – bursa de merit şi 300 de lei pe lună – bursa socială.

Pe lângă investițiile în modernizarea și dotarea școlilor sau în finanțarea programelor educaționale și de tip after-school, se investește și în prevenirea abandonului școlar, dar și în stimularea performanței. 

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati