Sectorul 2: Peste 700 de copii nevoiaşi primesc „Ghiozdanul cu Vise”, în cadrul unei campanii umanitare

Dragonul Roşu lansează campania umanitară „Ghiozdanul cu vise” prin intermediul căreia peste 700 de copii vor primi ghiozdane şi rechizite şcolare pentru noul an şcolar. Lansată în parteneriat cu Fundaţia Alinare şi implementată cu sprijinul Primăriei Sector 2 şi al Primăriei Dobroeşti, campania beneficiază de susţinerea unor vedete.

Astfel, Smiley şi Andra Gogan vor susţine un concert la finalul campaniei în cadrul Complexului Comercial Dragonul Roşu, unde 200 de copii de la centrele de zi din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2 vor primi ghiozdane echipate cu rechizite şcolare.

„Ghiozanul cu Vise” înseamnă în primul rând speranţă şi investiţie în educaţie şi în generaţiile viitoare. Abandonul şcolar este una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă ţara noastră. În familiile sărace, marginalizate, există mulţi copii care ar vrea din tot sufletul să meargă la grădiniţă sau la şcoală, dar nu pot din cauza faptului că nu îşi permit achiziţionarea unui ghiozdan, nu au rechizite sau haine şi încălţăminte potrivite. Pentru că suntem convinşi că educaţia este aspectul cel mai important al unei societăţi, am lansat campania „Ghizdanul cu Vise”. Orice copil ar trebui să aibă posibilitatea să viseze dar şi să îşi vadă visele îndeplinite” a declarat Nicolae Dumitru, preşedinte Niro Investment Group.

În cadrul campaniei umanitare „Ghiozdanul cu vise”, organizată în luna septembrie, familiile cu posibilităţi financiare reduse primesc ajutor sub forma unor donaţii de ghiozdane şi rechizite scolare. Scopul iniţiativei este de a oferi ajutor celor aflaţi în dificultate, identificarea beneficiarilor fiind făcută de către Fundaţia Alinare cu sprijinul serviciilor de asistenţă socială din judeţ dar şi cu susţinerea Primăriei sectorului 2 şi a Primăriei Dobroeşti.

toader mihai„Campania iniţiată de Dragonul Roşu în parteneriat cu Fundaţia Alinare dovedeşte încă o dată că, în Sectorul 2, avem parteneri economici de încredere şi ONG-uri care ne sprijină în proiectele sociale derulate de Primăria Sectorului 2, prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Sector 2. Nu este prima acţiune în care aceşti parteneri ne sunt alături pentru a întinde o mână de ajutor şi a aduce o bucurie copiilor din sistemul de protecţie şi avem toată deschiderea spre proiecte şi campanii viitoare”, a declarat Mugur Mihai Toader, primarul Sectorului 2.

„Un ghiozdan, un penar cu instrumente de scris, câteva caiete, acuarele, creioane colorate şi un echipament pentru ora de sport sunt cumpărături minime pentru un copil de clasă primară. Astfel un pachet care include obiecte accesibile, poate avea un cost între 250 lei – 400 lei, aproximativ un sfert dintr-un salariu minim pe economie. Aşadar, pentru o familie care nu are venituri mari, începutul anului şcolar este o povară. Avem o listă lungă cu cereri de la copii, care vor să meargă la şcoală, dar nu au cu ce. O parte dintre aceştia sunt copii singuri, nu au nicio vină că părinţii i-au abandonat într-un centru de plasament, sau că folosesc banii pentru a cumpăra orice altceva, mai puţin lucruri pentru copii. Alături de parteneri intituţionali şi companii private, încercăm să salvăm prin educaţie cât mai mulţi copii,” a declarat Valerica Mârzac, Director executiv Fundaţia Alinare.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati