Sectorul 2 trece la colectarea deşeurilor pe 5 fracţii. Peste 130.000 de pubele vor fi distribuite în teren

Primăria Sectorului 2 implementează în teren unul din cele mai mari proiecte de salubrizare din București din ultimii 30 de ani, un proiect cu finanțare nerambursabilă, ce va transforma radical modul în care sunt colectate, transportate şi reciclate deşeurile în Sectorul 2.

  • Infrastructura de salubritate din Sectorul 2 va fi schimbată din temelii pentru a creşte gradul de reciclare a deşeurilor, transmite administrația locală Sector 2.

Peste 130.000 de pubele noi vor fi distribuite în teren, atât la blocuri, cât şi la case. În felul acesta, deșeurile vor putea fi colectate separat, pe 5 fracţii, respectiv:

  •  Hârtie/Carton;
  •  Sticlă;
  •  Plastic/Metal;
  •  Deșeu menajer;
  •  Biodeşeu.

Echipamentele au fost deja achiziţionate şi urmează să fie distribuite în teren. Sectorul 2 dispune de 46 de autocompactoare noi (autovehicule de transport gunoi) de ultimă generaţie, software pentru cântărire, monitorizare şi control, 133.584 de pubele şi 2.500 de module pentru colectarea selectivă a deşeurilor.

„E un proiect absolut necesar pentru Sectorul 2. Nu vom mai avea saci galbeni cu gunoaie depozitaţi pe spaţiul public, la marginea trotuarelor. Avem deja aceste echipamente achiziţionate, iar în perioada următoare pubelele vor ajunge la casele oamenilor. Pentru distribuția în teren a pubelelor vom organiza o procedură de licitație în cel mai scurt timp”, a spus Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2.

Acest proiect va contribui la creşterea cantităţii de deşeuri reciclate şi la valorificarea acestora pentru a nu mai ajunge la groapa de gunoi.

„Vom demara în cel mai scurt timp procedurile pentru montajul în teren a celor 2.500 de unităţi mobile metalice în care vor fi amplasate pubelele, pentru a nu fi vandalizate sau deteriorate, iar ulterior vom distribui către asociaţiile de proprietari şi case individuale cele peste 130.000 de pubele pentru precolectare separată pe fracţii. Ne pregătim din vreme pentru a trece la un sistem de colectare selectivă de la 2 fracţii – câte avem în prezent – la 5 fracţii separate”, a spus Elena Tudose, Administratorul Public al Sectorului 2.

Echipa implicată în proiect împreună cu inspectorii de specialitate din cadrul Primăriei Sectorului 2 au identificat în teren zonele de amplasare a celor 2.500 de module în Sectorul 2, cu menţiunea că se va ţine cont şi de ce îşi doresc cetăţenii.

Proiectul „Infrastructură de colectare separată pentru atingerea obiectivelor de reciclare a deşeurilor din Sectorul 2″ este finanţat din Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Valoarea totală a contractului de finanţare este de 114.769.965,85 lei, din care 96.540.603 lei reprezintă valoarea totală eligibilă.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati