Sectorul 2: Un câine dintr-o rasă agresivă a pus în pericol viețile unei mame și a copilului ei

Ca urmare a sesizării telefonice, transmisă de un cetățean al Sectorului 2, Poliția Locală Sector 2 s-a deplasat în Str. Frederic Chopin nr. 40. La locația sesizată am constatat că un câine de talie mare, din categoria celor agresivi, a fost lăsat nesupravegheat și a pus în pericol integritatea fizică și viața unei mame cu un copilul de 2 ani și 11 luni.

Acest lucru a fost confirmat de martorii oculari din zona și recunoscută de către stăpânul animalului de companie. Deținătorul inconștient a fost sancționat contravențional, conform Legii 61/1991 rep,art 2, pct 17, cu 500 lei.

Principalele rase agresive sunt: Pitt Bull, Boerbull, Bandog, American Staffordshire Terrie (AmStaff), Tosa, Rotweiller, Dog Argentinian, Mastino Napolitano, Fila brasiliero, Mastiff, Ciobanesc caucazian, Cane Corso.

Câteva sfaturi pentru proprietari:

• un câine dintr-o astfel de rasă este energic, are nevoie de multă mișcare, de atenție și educație. Ar trebui să vă gândiți dacă sunteți gata saă îi alocați timp suficient;

• încă de mic, câinele va trebui să fie socializat atât cu oamenii, cât și cu alte animale;

• câinele care face parte din una dintre aceste rase nu va fi lăsat nesupravegheat, în special dacă în jur se află și alți câini.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati