Sectorul 2: Un nou regulament privind amplasarea pe spațiul public a teraselor, vitrinelor frigorifice şi a automatelor de cafea

Primăria Sectorului 2 anunță că amodificat regulamentul privind amplasarea pe spațiul public a teraselor, vitrinelor frigorifice şi a automatelor de cafea sau de alimente preambalate.

Ne dorim ca locuitorii Sectorului 2 să se bucure de un mediu civilizat, ordonat şi sigur atunci când ies în spațiul public, când circulă pe trotuare, alei, străzi pietonale sau prin pieţe.

 Noul regulament vizează inclusiv materialele şi culorile ce poate fi folosite de operatorii economici, dimensiunea mobilierului şi modul în care acesta poate fi amplasat, astfel încât terasele, vitrinele şi automatele să nu blocheze sau să restricționeze accesul oamenilor în zonele de interes, dar mai ales să se armonizeze coerent şi unitar cu arhitectura zonei.

 În felul acesta sperăm să scăpăm de aspectul dezordonat, pe alocuri kitschos, al teraselor din Sectorul 2. Aici ne referim la acele terase amenajate cu prost gust, la întâmplare, cu mobilier de slabă calitate, de regulă din plastic, de culori şi forme diferite.

 De exemplu, în ceea ce privește amenajarea teraselor sezoniere, noul regulament încurajează folosirea mobilierului (mese, scaune etc.) din materiale naturale rezistente, cum ar fi lemnul, metalul sau sticla, în detrimentul plasticului.

 Umbrelele trebuie să aibă toate aceeași formă, iar acoperirea pavajelor este interzisă indiferent de material. Culorile mobilierului şi aparatelor vor putea fi selectate din paleta de culori cuprinsă în noul regulament, astfel încât acestea să fie în armonie cu arhitectura zonei.   

 În plus, ne asigurăm că locuitorii Sectorului 2 nu vor mai trebui să se strecoare pe lângă mese, scaune, vitrine frigorifice sau automate. Aceste vor putea fi amplasate pe spaţiul public doar cu asigurarea unui culoar de circulaţie pietonală de minimum 2 metri, desigur fără să se blocheze accesul în clădiri, scări, rampe etc. 

 Pentru operatorii economici vestea bună este că, prin acest nou regulament, am simplificat procesul de obținere sau reînnoire a avizului de amplasarea a teraselor, vitrinelor şi automatelor pe spaţiul public. Mizăm pe sprijin, eficiență și cât mai puține drumuri la ghișeu.

 Treptat transformăm spaţiul public din Sectorul 2 într-un loc civilizat, primitor şi prietenos cu locuitorii săi”, a transmis primăria.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati