Sectorul 2 va avea în curând un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici

Sectorul 2 va avea un nou centru de recuperare medicală pentru vârstnici, după ce DGASPC Sector 2 va încheia o convenție de colaborare cu Arhiepiscopia Bucureştilor în acest sens. Este vorba despre înfiinţarea Centrului de asistenţă şi recuperare pentru persoanele vârstnice „Sfânta Macrina”.

  • În ultima şedinţă de Consiliu Local a fost aprobat proiectul de hotărâre privind solicitarea acestui acord. ”Pentru ca acest centru să funcţioneze este nevoie de acordul Consiliului General al Municipiului Bucureşti.”, arată administrația locală.

În acest centru de zi, persoanele vârstnice vor beneficia de mai multe servicii, cum ar fi kinetoterapie, fizioterapie, consiliere psihologică, socială şi juridică, activităţi recreative şi de socializare, dar şi alte servicii.

Centrul va funcţiona pe strada Ilarie Chendi nr. 12, Sector 2, la parterul unui imobil deţinut de Arhiepiscopia Bucureştilor.

”Unitatea de cult este de acord să pună la dispoziţie spaţiul necesar furnizării serviciilor medico-sociale, un spaţiu cu o suprafaţă de 243 de metri pătraţi, cu condiţia să poată trimite gratuit la recuperare maximum 20 de persoane pe lună”, arată Primăria Sectorului 2.

DGASPC Sector 2 se va ocupa de obţinerea autorizaţiilor de funcţionare, va asigura personalul necesar, echipamentele, va amenaja spaţiul şi va plăti jumătate din facturile imobilului.

Convenţia de colaborarea se va încheia pe o perioadă de 2 ani, cu posibilitate de prelungire.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati