Sectorul 3: Campania de informare despre microciparea și sterilizarea animalelor de companie a ajuns în peste 1.300 de case

Campania de informare despre beneficiile microcipării și sterilizării animalelor de companie, Caravana Responsabilității, a ajuns săptămâna aceasta la 1364 de case din cartierul Industriilor, sector 3. 

În aceste imobile trăiesc 1,168 de câini și 325 pisici. Doar 27% dintre câini sunt sterilizați, în timp ce pisicile sunt sterilizate în proporție de 47%. 

Echipe mixte formate din reprezentanți ai ASPA București, polițiști locali din cadrul DGPLCMB, polițiștii Serviciului pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Capitalei și angajați Proedus au mers din poartă în poartă, au stat de vorbă cu proprietarii de animale și i-au informat despre responsabilitățile pe care le au față de câinii și pisicile din proprietate. 

Ținând cont că în cazul câinilor de rasă comună microciparea, înregistrarea în RECS și sterilizarea sunt obligatorii prin lege, deținătorilor de câini le-a fost oferită soluția de a intra în legalitate, GRATUIT, pentru a evita amenzile. 

Mai exact, Primăria Municipiului București prin ASPA demarează în câteva săptămâni o campanie de microcipări și sterilizări gratuite pentru 10.000 de animale, câini și pisici. 

Informații despre campanie, când va începe și care vor fi cabinetele partenere pot fi obținute apelând numărul de telefon 021/3129555. 

În paralel, reprezentații Protectia Animalelor CJ Ilfov și polițiști din cadrul IPJ Ilfov au acționat în localitatea Măgurele.

Caravana Responsabilității va continua toată luna septembrie, câte 3 zile pe săptămână, în București și în Ilfov. 

• Spune stop abandonului și înmulțirii necontrolate a animalelor! Respectă legea, microcipează și sterilizează câinele! 

• Evită amenzile! Nesterilizarea câinilor de rasă comună se pedepsește cu amendă cuprinsă între 5.000 și 10.000 de lei. Nemicrociparea câinilor se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 și 5.000 lei.

URMĂREȘTE-NE PE

Articole similare

Noutati